promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Igaz volt az átigazolási pletyka, rögtön Szoboszlairól beszélt a Liverpool edzője, hogy elmagyarázza a helyzetet

Igaz volt az átigazolási pletyka, rögtön Szoboszlairól beszélt a Liverpool edzője, hogy elmagyarázza a helyzetet

Borítókép:  Steven Halliwell | MI News / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Fontos hír jött Liverpool-ból, sokan pedig nem értik.

Az elmúlt napokban tele vannak a lapok a Liverpool nagy döntésével, hogy új igazolás érkezik a klubhoz. Ez azért is nagy szenzáció, mivel a nyáron nem nagyon igazoltak a Vörösök, most azonban csatlakozik a csapathoz Frederico Chiesa, a 26 éves olasz válogatott labdarúgó, aki az egyik legpatinásabb talján klubból, a Juventusból érkezik Liverpoolba. A sajtó már korábban is sejteni vélte, hogy a játékos angliába igazol, viszont csak a napokban jelentették be hivatalosan az érkezését.

Annyit még lehet tudni, hogy a klubhoz jövőre érkezik az Európa-bajnokságon nagy közönségkedvenccé váló georgiai focista is, Giorgi Mamardasvilit, aki védéseivel alaposan letette a védjegyét focis berkekben, Ő Spanyolországból, a Valenciából érkezik majd Angliába.

Közben pedig Arne Slot tiszta vizet öntött a pohárba, és beszélt arról is, hogy miért így igazoltak, hogy miért csak ilyen kevés játékos érkezett a Liverpool-hoz ezen a nyáron. Mint azt a Magyar Nemzet is leírja, a szakember nem aggódott, hiszen mint korábban is beszélt róla a holland szakember, elégedett a kerettel, annak erősségével. Hiszen így is nagyszerű játékosok ülnek a kispadon, nagy a harc a csapatba kerülésért.

Szoboszlai pedig rendre szerepet kap Arne Slotnál, és ebből is látszik, hogy alapembere lett a holland stratégiájának. Nem is csoda, hogy pont őt emelte ki, amikor az átigazolásokról beszélt a sajtónak. Harvey Elliott ugyanis eddig csak hét percet kapott, de Slot megjegyezte, hogy lehetőséget fog majd kapni, ám neki is van posztriválisa, az a Szoboszlai Dominik, akiről most úgy nyilatkozott a holland, hogy eddig nagyszerűen teljesített.

Majd azt is hozzátette, hogy kész luxus, hogy közülük tud választani.

Jön a derbi, az első igazi megmérettetés a szezonban.

Most vasárnap amúgy nagyon fontos mérkőzés vár a Liverpool-ra, hiszen a nagy riválissal csapnak össze, a Manchester Uniteddel. Ez a meccs pedig nem csak történelmileg fontos, hanem azért is, mivel mindkét csapat a győzelemmel lehetne csak elégedett, a Manchester United egy fájó vereségen van túl az előző fordulóból, míg slot számára ez az első igazi derbi, amelynek komoly tétje van, most mutathatja meg igazán a csapata és a stratégiája erősségét.

Erős üzenete lehet tehát a mérkőzésnek, és megmutathatja azt is, hogy az idei szezonban hol lesz a helye a Liverpool-nak a bajnokságban, tehát a csapat ambícióiról is sokat elárul majd.

A meccs amúgy rendhagyó módon 16 órakor kezdődik majd, pedig korábban 16.30-ra írták ki. azonban utóbb módosult a meccs időpontja. Hivatalos magyarázat nincs, ám Angliában szokás ez a nagyobb súlyú mérkőzések előtt, hiszen egy felfokozott szurkolói elvárásokkal, megannyi feszültséggel terhelt derbi lesz. Az időpont változás is azért van, hogy minimalizálják a pályán kívüli feszültségek lehetőségét. mint arról az Anfield Index is ír, kutatások mutatták ki, hogy a kezdőrúgás akár néhány percnyi eltolása ilyen nagy derbik előtt, hozzájárulhat ahhoz, hogy oldja a feszültségeket pályán kívül.