promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi váratlan dolgot mondott Szoboszlairól, erre kevesen számítottak

Marco Rossi váratlan dolgot mondott Szoboszlairól, erre kevesen számítottak

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Fontos dolgot mondott Marco Rossi Szoboszlai Dominikról, éppen a Nemzetek Ligája meccs előtt.

Az elmúlt héten Szoboszlai Dominikék ismét sikert sikerre halmoztak, a Liverpool elképesztő szériában van, szinte mindent megnyernek. Arne Slot olyan rajtot produkál Angliában, amelyre még nem volt példa Liverpoolban, az edző ugyanis kilenc meccsből nyolcat megnyert. Ezek pedig mind tétmeccsek voltak, öt győzelem a bajnokságban, csupán egyetlen vereség, így pedig a tabella élén állnak a Premier League-ben.

A Bajnokok Ligájában pedig kettőből megnyertek két meccset, többek között egy nagy rangadót is az olasz élcsapat, az AC Milan ellen.

Az elkövetkező időszakban pedig két Nemzetek Ligája mérkőzés vár Szoboszlai Dominikra és Magyarországra, két nagyon fontos mérkőzés, hiszen a csoportban egyelőre a negyedik helyen állunk, egyetlen ponttal és lőtt gól nélkül. Október 11-én Hollandia ellen játszunk Budapesten, majd október 14-én Bosznia-Hercegovina ellen idegenben. Hatalmas a tét, a Bosznia elleni találkozó akár abban is dönthet, hogy jövőre is az A divízióban szerepel-e majd a magyar válogatott.

Mégis mit nyilatkozott Marco Rossi?

A kapitány nemrég hirdette ki a keretét, amelyben van újonc is ismét, így egy újabb magyar tehetség mutatkozhat majd be a válogatottban. Marco Rossi az elmúlt napokban több interjút is adott, többek között az Indexnek is, amelyben beszélt hosszabban Szoboszlai Dominikról is. Arról is szót ejtett, hogy ő volt a döntő tényező az Eb-selejtezők során, ő jelentette a különbséget a magyar válogatott és az ellenfelek között.

Azt is hozzátette Szoboszlai kapcsán:

"Egyébként úgy érzem, sokkal többet profitálna a válogatott, ha hátrább játszana, a hatos pozíciójában, mert többet találkozna a labdával, jobban tudna irányítani"

Mégis azért játszatja Dominikot támadó pozícióban, mivel a hatos pozícióban több játékos is van, akiket luxus lenne kihagyni. Így Schäfer Andrást, Nagy Ádámot, Callum Stylest és Nikitscher Tamást említette.

A teljes interjú az Indexen olvasható el.