promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csipes Tamarát egy minisztériumi felkérésre adott válasz buktatta le: már nem alkotnak egy párt volt kedvesével

Csipes Tamarát egy minisztériumi felkérésre adott válasz buktatta le: már nem alkotnak egy párt volt kedvesével

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Szakított Molnár Ákos és Csipes Tamara.

Az idei párizsi olimpia minden képzeletet felülmúlt. Párizs nem meglepő módon szívügyeként kezelte az ötkarikás eseményt és igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a világ elismerően csettintsen a végeredményt látva. Sokakban mégis inkább a botrányok emléke él az idei évről, amiből bőven kijutott a versenyzőknek. A Szajna vízminősége az utolsó pillanatokban is hagyott maga után némi kivetnivalót, Imane Helif és Hámori Luca boxmeccséről pedig még évekig fognak mesélni.

Azonban öröm is ért minket bőven: a magyar sportolók idén is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak: 6 arany, 7 ezüst és 6 bronzérem lett, ezzel pedig a 14. legsikeresebb országaként végeztünk.

Idén is kiváló sportolók mutathatták be azt, hogy mire elég egy élet munkája: a kitartás, a rengeteg edzés, áldozat, sérülés és kitartás. Az egyik legsikeresebb olimpikon Csipes Tamara lett, akinek eredménye érekben is mérhető: két ezüst és egy bronzéremmel távozott a kajakos.

Nem is sejthettük, de Csipes Tamara nagy nehézségekkel nézett szembe a párizsi olimpiára való felkészülése közben.

Édesapja és versenyzőtársa, Kozák Danuta között éles ellentét robbant ki, a sajtó hetekig cikkezett a közöttük lévő feszültségről. Azonban egy másik komoly gonddal is meg kellett küzdenie, ez pedig az, hogy magánéletében komoly változás állt be és ezt maga Csipes Tamara osztotta meg követőivel.

Van ami az éremnél és az olimpiánál is fontosabb neki, ez pedig az anyaság.

Nem véletlen, hogy éppen őt kérte fel a Kulturális és Innovációs Minisztérium egy kampányra, mellyel a népességfogyás ellen akarták felvenni a küzdelmet. Szlogennek egy igen rövid, tömör és velős mondatot választottak, ez pedig a "Családban élni jó."

A sportolónő sokáig aggódott az anyaság és a profi sportolói lét összehangolásán. Végül várandós lett és párja, Molnár Ákos támogatásával bátran belevágott élete legnagyobb kalandjába. A család is sokat segített, de nem titkolja, hogy dadus segítségét is igénybe vette.

Csipes Tamara elutasította a minisztériumi felkérést, majd közösségi oldalán reagált.

,,Családban élni tényleg nagyon jó, viszont abszolút meg tudom érteni, ha ez a legtöbbünknek óriási küzdelem és nehézség is. ...

Jaj, hát ez annyira szép. Csak az olyan dolgok miatt is, mint ételt rakni az asztara, megfelelő oktatásban részesíteni, az egészségét ápolni, biztonságos jövőt biztosítani. Amíg ezek nincsenek rendben, addig mit kampányoljak emellett?!" 

A sorok között azonban egyértelműen megbújik, hogy nem tudni mikor és hogyan, de Csipes Tamara szakított a párjával és immár egyedül neveli kislányát. Csipes Tamara tehát egyedülálló édesanyaként készült fel az olimpiára, fantasztikus teljesítménye pedig így már inkább emberfelettiek tűnik.

 

 

Forrás: Blikk magazin