promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan és komoly változás az RTL-en, Sebestyén Balázs műsora azonnal visszatér, ez az oka

Váratlan és komoly változás az RTL-en, Sebestyén Balázs műsora azonnal visszatér, ez az oka

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Újabb meglepő húzás az RTL-től, a Házasodna a gazda mégsem kerül műsorra.

Az őszi időszak beköszönte hagyományosan magával hozza a tévéműsorok átrendezését is. Szeptember elsejével pedig mindkét nagy kereskedelmi csatorna azonnali módosításokat vezetett be a műsorrendjében.

A nézettségi verseny ugyanis újból kiélesedett, miután a TV2 és az RTL is elővette legnagyobb ütőkártyáit, hogy sikeresen meghódítsák a nézőket. A saját gyártású produkciók lettek előtérbe helyezve, köztük hosszabb és rövidebb lefutású produkciókkal, és nagyon úgy fest, hogy az első csatát a TV2 nyerte, legalábbis a teljes nézettség körében, a fiatalabbaknál ugyanis az RTL műsorai arattak nagyobb sikereket.

A rivalizálás nem csupán a műsorok, de a kezdési időpontok kapcsán is rendszeres. Folyamatosan változtatnak, így próbálják elérni azt, hogy elsőként csípjék el a tévénézőket. De olyan is előfordul, hogy egy-egy műsort áttesznek, vagy valami más jön a helyére.

Az utóbbi hetekben főként a TV2 hétvégi programjain voltak változtatások, most azonban az RTL hétköznapi műsorrendjén esett módosítás. Különösen fontos figyelemre méltó, hogy most pénteken váratlan műsorváltozásra kerül sor a csatornán, amely során egy népszerű produkció új évadával tér vissza, méghozzá Sebestyén Balázzsal a fedélzeten.

Komoly változás az RTL-en

Szeptember 27-én, pénteken a Fókusz továbbra is 18:55-kor kezdődik, ez még változatlan időpontban kerül műsorra. A Fort Boyard – Az erőd című műsor is marad a megszokott 19:50-es időpontjában, azonban az esti főműsoridő második felében jelentős változás lesz.

Eredetileg ezen az estén a „Házasodna a gazda” 5. részét vetítették volna, azonban helyette 21:30-kor visszatér a Gyertek át! című produkció, amely a 7. évadával debütál az RTL-en. Eddig ez a műsor kizárólag az RTL+ előfizetőinek volt elérhető, most először kerül a televízió képernyőjére. A Sebestyén Balázs által vezetett show előző, 6. évada nagy sikert aratott tavaly ősszel az RTL szombat esti műsorsávjában.

A jelenlegi műsorváltozás egyelőre csak szeptember 27-re vonatkozik, mivel a csatorna jövő heti programjában továbbra is a „Házasodna a gazda” szerepel 21:30-as kezdéssel. Nem valószínű, hogy a műsort végleg lekerülne a képernyőről, inkább az a kérdés, hogy jövő héttől hétfőtől péntekig minden este látható lesz-e, vagy csak hétfőtől csütörtökig, és pénteken ismét a Gyertek át! tér vissza. Hogy a műsorváltozásnak mi a pontos oka, az hivatalosan nem derült ki, hiszen a nézettségi adatok alapján a Házasodna a gazda jól szerepel, azonban könnyen lehet, hogy még alaposabban szeretne rákapcsolni az RTL a következő hetekben.

Forrás: Sorozatwiki