promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jennifer Lopez egy órán keresztül bezárva, levegőért kapkodva hisztizett, mielőtt szembeszállt volna gonosz robotfivérével

Jennifer Lopez egy órán keresztül bezárva, levegőért kapkodva hisztizett, mielőtt szembeszállt volna gonosz robotfivérével

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Erre elköltöttek nagyjából 35 milliárd forintot, a kritikusok pedig alaposan le is húzták.

Ha Jennifer Lopez, akkor mostanában leginkább a magánéleti válsága és elmaradt turnéja juthat eszünkbe, esetleg Ben Affleck idegesen cigiző fotója, pedig J.Lo időközben részt vett egy filmbemutatón, melyen ő volt a vörös szőnyeg legnagyobb sztárja, mint az Atlas főszereplője.

A Netflixen májusban debütáló alkotás 120 percnyi tömény AI-pornó, amire 100 millió dollárt locsoltak, hogy aztán elpárologjon a streamingplatformon, maradandó nyomot ugyanis nem fog hagyni a filmtörténelemben.

Jennifer Lopez bezárva hisztizett

Ha négy szóban kellene összefoglalni, ez lenne az Atlas első órájának lényege, pedig amúgy a történet jó is lehetne, ha nem éreznénk azt többször is rajta, hogy ezt már valahol láttuk. Az már az elején egyértelművé válik, hogy a Terminátor-Tűzgyűrű vonalon mozog, de ami igazán elrontja, az J.Lo érzelmi hullámvasútja, aki egyik pillanatban nevetgél, a másikban cinikusan beszólogat, a harmadikban pedig könnyek nélkül toporzékol. Egy robot belsejében. Akit Kovácsnak hívnak. Miután túlélt egy idegen bolygó légkörében zajló háborút.

A sztori a mesterséges intelligencia elfajzásán alapul, ami szintén nem rossz, sőt, manapság nagyon is divatos, de ezt is annyiszor láttuk már ennél sokkal jobb körítéssel, hogy a látványos csatajelenetek sem képesek megmenteni az Atlast. A nagyobb spoilert elkerülve annyit azért talán el lehet árulni, hogy Jennifer Lopez a közel két óra alatt szerencsére nem végig a robotburkában van, és az sem nagy meglepetés, hogy a film végére összebarátkozik a mesterséges intelligenciával, mint ahogy az is kiderül, hogy miért gyűlölte azt annyira. Tehát nem maradtak elvarratlan szálak.

Az Atlasnak vannak tisztességes és nagyon gyenge pillanatai, az IMDB-n kapott 5,6 csillag tükrözi a valóságot, egy hosszú nap után agykikapcsolásnak megfelel. Sajnos vannak ennél sokkal gyatrább próbálkozások is a Netflixen, azok a filmek 15 éve a 100 forintos DVD-s kosarakban hánykolódtak volna, most pedig a streamingplatformokon, ezekhez képest az Atlas azért egy polccal feljebb van.

Ami a kritikákat illeti, a többség alaposan lehúzta, ám a Love Story után ez a második legnézettebb film Jennifer Lopeztől a Netflixen, ahol a debütálása az első helyre repítette, végül pedig 93 országban került fel a Netflix Top 10-es listájára, ezen belül 71 országban az első helyre. A nyár derekáig több mint 60 millió megtekintést ért el, 119,4 millió megtekintési órával, szóval a legtöbben végignézték. Ezek azért tisztességes adatok, és ha J.Lo kell ahhoz, hogy kapjunk egy egyszerű, hentelős-robotos sci-fit, amit nem akarnak túlgondolni és ideológiákkal telesűríteni, ám legyen.