promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan videó került elő Fenyő Miklósról, senki nem hiszi el, hogy ilyesmi megtörténhetett a karrierjében

Felfoghatatlan videó került elő Fenyő Miklósról, senki nem hiszi el, hogy ilyesmi megtörténhetett a karrierjében

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Elkerekedett a rajongók szeme, ezen nem lesz egyszerű túltenniük magukat.

Az évtizedek óta pályán lévő legendás zenészek szinte mindegyike próbálkozott stílusváltással. Természetes dolog ez, hiszen ők maguk is szerettek volna valami újat kipróbálni, talán csak megunták a jól bevált dallamokat, vagy úgy érezték, hogy más stílusban is meghatározót alkothatnak.

Nemrég Antal Imréről került elő egy nagyon furcsa rapalbum a 90-es évekből, amin külföldiek nevetgéltek a közösségi oldalakon. Ám aki tudja, hogy a legendás művész milyen tehetséges volt a zongora mögött, és mennyire művelt volt, emellett pedig a képernyőn is maradandót alkotott, az ilyesmin nem kacarászik, legfeljebb elkönyveli, hogy az a próbálkozás nem vált be.

Hasonló dolog történt már Fenyő Miklóssal is, aki a rock and roll koronázatlan hazai királya és már a hatvanas években megcsillogtatta tudását. Sok évtizedes pályafutása során leginkább a Hungáriában, valamint szólókarrierjében teljesedett ki, utóbbi kapcsán pedig valami nagyon furcsát is láthattunk tőle a 80-as években.

Már az album címe is eléggé zsibbasztó, a Jól nézünk MIKI 1984-ben, a Hungária felbomlása után jelent meg, amiben Fenyő elég egyértelműen a rajongók tudtára adta, hogy valami mást szeretne csinálni, mint eddig.

A rap-break lázat meglovagolva a Jön a Break című számhoz klip is készült, ami annyira szürreális, hogy 40 év távolságából is csak pisloghatunk rajta. A nagylemezen összesen 13 dal kapott helyet, köztük a Nudli kugli klub és a Fekete lábú indián. A slusszpoén, hogy 15 évvel később még CD-n is kiadták, mindenesetre Fenyő Miklós egészen 1994-ig nem jelentkezett új lemezzel.

Tíz évvel később aztán visszatért ahhoz, amihez igazán értett, és újra egy igazi, nagybetűs rock and roll lemez következett. „A Fenyő” nevet viselő albumon olyan slágerek kaptak helyet, mint A napfény a jégen, vagy az Örökzöld álom, mondani sem kell, hatalmas siker lett, és új lendületet adott Fenyő Miklós szólókarrierjének.