promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Majka kiakadt a magyarok pénztelenségén, gyrosszal példálózott és Mexikóhoz hasonlította az országot

Majka kiakadt a magyarok pénztelenségén, gyrosszal példálózott és Mexikóhoz hasonlította az országot

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A rapper szerint eltűnőben a középréteg, ami a szórakozási szokásokon is meglátszik.

Lassan véget ér az idei fesztiválszezon, és mint ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a szervezők is számot vetnek az eredményeikkel, levonják a tanulságokat, és azon törik a fejüket, hogy a következő évben hogyan lehetne javítani az eddigieken.

Egyvalamin azonban nem tudnak változtatni, bármennyire is szeretnének, ez pedig a közönség anyagi helyzete. Mindenki számára drágább lett az élet, és mivel egy többnapos zenei rendezvény idáig sem volt olcsó mulatság azok számára, akik a szórakozás ezen formáját választották a nyári időszakban, így sokan épp ezekből a költségekből vágnak le először, ha megszalad az otthoni költségvetés. Márpedig mostanában nem szalad, hanem egyenesen rohan.

Erre Majka is kitért az Indexnek adott rövid interjújában, a rapper-műsorvezető pedig világosan megfogalmazta, mi az oka annak, hogy kevesebben vannak a nagy zenei rendezvényeken:

Majka magát is azon előadók közé sorolta, akiket a szervezők előszeretettel építenek bele a lineupokba, hogy minél csábítóbb legyen a felhozatal, ami által a fesztiváloknak is nagyobb lehet a bevételük. Úgy véli azonban, hogy a probléma gyökere mélyebben van, szerinte ugyanis az embereknek egyszerűen nincs pénzük.

„Ha végigmész Magyarországon a fesztiválszervezők között és megkérdezed, hogy mi történt az elmúlt egy évben, az nagyon kemény. Körülbelül 30 százalékkal esett vissza forgalmuk a fesztiváloknak, és ez nem azért van, mert minket unnak, hanem mert annyira drága az embereknek ez a fajta szórakozás, hogy az valami elképesztő.”

„Kimész és tízezer forintba kerül egy gyrosz. Egy átlagember keres 300 ezret és nyáron el akar menni két helyre...ez mire elég? Teljesen vicc, hogy olyan irányba halad az ország, hogy olyanok leszünk, mint Mexikó. A középréteg, ami ezeket a fesztiválokat eltartaná, az megszűnik, és lesznek olyan emberek, akiknek arra se lesz pénzük, hogy egyenek, és lesznek olyanok sajnos, akik ilyen milliárdos nagyságrendben húznak be hetente pályázatokat, meg minden mást”

– fogalmazott.