promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas hibát vétettek a Titanic forgatásán, csak most derült fény a meghökkentő igazságra

Hatalmas hibát vétettek a Titanic forgatásán, csak most derült fény a meghökkentő igazságra

Borítókép:  Profimedia/Mary Evans/AF Archive/20th Century Fox
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Az emberek még csak most vették észre, mekkora hibát vétettek az alkotók. 

A mai napig ikonikus film 1997-ben debütált, és szinte azonnal kikiáltották a valaha készült legjobb romantikus filmnek. Valószínűleg alig akad olyan ember a világon, aki kibírta volna könnyes szemek nélkül az utolsó jeleneteket, de több olyan momentuma is van a filmnek, melyet azóta számtalanszor újraalkottak.

Közel 6 hónapig forgatták a filmet, a stáb pedig nagyon megszenvedte a forgatást: a legtöbben megfáztak, influenzásak lettek, de sokan húgyúti fertőzést kaptak a sok hideg vízben felvett jelenet miatt. A Rose-t alakító Kate Winslet volt az egyik, aki csúnyán lebetegedett a forgatási körülmények miatt, sokan pedig ott is hagyták a forgatást a stáb tagjai közül.

A mostoha körülmények ellenére azonban a film elkészült és a mai napig emlegetjük. Olyannyira, hogy sokan még most, 2024-ben is szívesen újranézik a filmet, csakhogy ezzel van egy kis bökkenő. Annak idején a többség természetesen VHS-en nézte a filmet, és pontosan emlékszünk szinte minden egyes képkockájára.

Manapság azonban már nem VHS-en nézzük a filmeket, hanem a lehető legjobb minőségben, igen nagy méretű tévéken. Ez pedig magában hordoz egy igen komoly problémát is: a film felkerült a Netflixre is, természetesen korábban nem látott minőségben, az emberek pedig 4K-s tévéjükön nézik a klasszikust.

Ez pedig azt jelenti, hogy az emberek olyan dolgokat fedeznek fel, amiket még sosem láttak. Az egyik ilyen felfedezés felrobbantotta a TikTokot, és nem véletlen: az emberek még csak most döbbentek rá, hogy egy ma már nagyon gagyinak tűnő CGI-t láthatunk a film elején, ezek az emberek ugyanis egyáltalán nem igaziak: