promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sokk Hollywoodban: Tom Cruise figyelmét is elkerülte a Mission:Impossible rejtett üzenete, el sem akarta hinni

Sokk Hollywoodban: Tom Cruise figyelmét is elkerülte a Mission:Impossible rejtett üzenete, el sem akarta hinni

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még a film főszereplői sem tudtak a dologról, nemrég azonban elárulták nekik, ők pedig azonnal megosztották a nagyközönséggel is a hihetetlen titkos üzenetet.

Nemrég debütált a Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész, melyben a Tom Cruise által alakított Ethan Hunt és az IMF csapata eddigi talán legvakmerőbb küldetésükbe vágnak bele. A küldetés célja, hogy rábukkanjanak egy, az egész emberiséget fenyegető új fegyverre, mielőtt még az rossz kezekbe kerülne.
 
Olyan lélegzetelállító jelenetek kerültek be a filmbe, melyeket még a stáb is tátott szájjal nézett végig: az egyik ilyen, amikor Tom Cruise végrehajtja a film legnagyobb kaszkadőrmutatványát, melyben egy motorral hajt le egy szikla széléről. 
 
 
Habár a képi világ és a gondosan megkomponált jelenetek belopták magukat a rajongók és a nézők szívébe, a kritikusok nem voltak elragadtatva a film egészétől: többen is azt emelték ki, hogy a film kicsit túlságosan is okos akart lenni, a cselekmény pedig eleinte látszólag a Westworldből kölcsönöz, a végére azonban félkész hatása van az egésznek. 
 
A filmben – melynek folytatása hamarosan landol a mozikban – Simon Pegg és Rebecca Ferguson ismét Benji Dunn és Ilsa Faust szerepében tűnik fel, a két színész pedig nemrég egy interjúban árult el pár érdekességet a franchise-ról, köztük egy olyat, amiről garantáltan senki sem hallott még, beleértve a legnagyobb rajongókat.
 
 
Pegg és Ferguson elmondta, egy elképesztő titok birtokában vannak: Dave a Dermot & Dave ír rádióműsorból árulta el nekik, hogy amikor Lalo Schifrin megírta az eredeti zenét, a főcímdalt, elrejtett benne két kötőjelet és két pontot, ami azt jelenti, MI,
 

tehát a Mission: Impossible rövidítése morzekóddal.

Lalo Schifrin, egy argentin zeneszerző 1967-ben vette fel a franchise mára ikonikussá vált főcímdalát, melyet eredetileg a Mission: Impossible tévésorozathoz rendeltek be, melyet először 1966-ban vetített a CBS.