promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Cruise simán meghalna azért, hogy mi jól szórakozzunk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tom Cruise ismét bebizonyította, hogy még az életénél is fontosabb a szórakoztatás.

Elérkeztünk a Mission: Impossible-széria hetedik kalandjához, amiben természetesen ismét elvállalt egy olyan kaszkadőrmutatványt Tom Cruise, amibe simán belehalhatott volna, ugyanis most egy hegyről ugratott le egy motorral, hogy aztán ejtőernyővel landoljon. Hogy miért? Természetesen a szórakoztatásért – az mondjuk más kérdés, hogy ez vajon normális dolog, vagy inkább őrültség.

A Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész című filmben hősünk, Ethan Hunt egy minden eddiginél veszélyesebb ellenféllel veszi fel a harcot, és a világ sorsa múlik az ő sikerén – de azt nem is sejti, hogy milyen fájdalmas lesz számára ez a küldetés.

Mivel ezt a Mission: Impossible filmet is az a Christopher McQuarrie rendezte, aki az előző két részt is, így előre tudhattuk, hogy most se fog mellélőni, és ez így is lett. Tom Cruise és ő egy fantasztikus páros, akik mesteri akciófilmeket hoznak nekünk szinte minden téren – ráadásul mindig egyre durvább kaszkadőrmutatványokkal rukkolnak elő, így félő, hogy Tom Cruise egyszer valóban a kamerák előtt fog meghalni.


Kép: Profimedia

Az alkotás története most elég egyszerű, és vannak benne feleslegesnek tűnő szálak/karakterek, de azért még így is működőképes, mivel érezni a veszélyt és a döntések súlyát, tudunk drukkolni a hőseinknek. Egyedül az érzelmi mélység az, ami nem igazán van jelen, ugyanis viszonylag kevés az emberi pillanat, így leginkább az akció kerül fókuszba – bár ez igazából nem is túlzottan nagy baj ebben az esetben, az pedig külön öröm, hogy a női főszereplő, Hayley Atwell is remekelt Tom Cruise mellett.

A Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész egyértelmű erősségei az akciójelenetek, amik valóban egyszerűen bámulatosra sikerültek, tökéletes a ritmusuk, a dinamikájuk, a megvalósításuk. Vannak olyan részek, ahol nagyjából 10 percen keresztül szinte levegőt se veszünk az izgalomtól, és még pislogni se akarunk, nehogy lemaradjunk valamiről – ilyet pedig manapság ritkán érezhet a néző, szóval le a kalappal.

Tom Cruise rendesen odatette magát, ráadásul még a humor is a helyén van, nincs túltolva, nem veszik el a poénok a jelenetek élét. Egyre csak növekszik a filmben a feszültség, a nagy finálé pedig szinte tökéletes lett a maga csavarjaival, izgalmaival és kreatív megoldásaival. Jó látni, hogy Hollywoodban még vannak olyanok, akik nem nézik hülyének a nézőket, és tudják, hogy mire vágyik a közönség.


Kép: Profimedia

Ez a film nem hibátlan, hiszen a fent említett érzelmi mélység hiánya és a helyenként feleslegesnek ható karakterek/történetszálak mind olyan tényezők, amiket hibaként lehetne felróni, de összességében annyira élvezetes és kielégítő az élmény, hogy minden ilyen jellegű probléma elveszik a ködben – egészen hihetetlen, de szinte pillanatok alatt elrepül a közel 3 órás játékidő, annyira pörgős és érdekfeszítő Tom Cruise legújabb alkotása.

A Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész egy igazi, nagybetűs MOZIFILM, amit mindenkinek látnia kell. Tom Cruise megint maradandót alkotott, további magaslatokba emelte a szériát, közben pedig olyan élménnyel ajándékozta meg a közönséget, hogy az egészen fantasztikus – ezt egyszerűen nem szabad kihagyni.

Az új Mission: Impossible nem fog csalódást okozni se a rajongóknak, se azóknak, akik egy ütős akciófilmet szeretnének látni. Tom Cruise mindig tudja, hogy mi kell nekünk, és azt meg is adja, akár az élete árán is. Ezek után szinte lehetetlen elképzelni, hogy a következő részben mit hoz nekünk, de az biztos, hogy már most izgatottan várjuk.

Itt lehet megtekinteni a Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész magyar nyelvű előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás