promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az internet népe szerint ez a valaha volt legjobb film, Quentin Tarantino is osztja a véleményt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 68 éves Mel Gibson filmje mind a nézők, mind a kritikusok elismerését elnyerte, olyannyira, hogy sokak szerint ez a valaha készült legjobb alkotás. 

A 2006-os év figyelemre méltó volt a filmipar számára, hiszen abban az évben olyan sikerfilmek és mára legendássá vált alkotások debütáltak a mozikban, mint A boldogság nyomában, A család kicsi kincse, a Rocky Balboa, a Távkapcs, a Szakíts, ha bírsz, A tökéletes trükk és Az ördög Pradát visel.
 
Noha a rajongók a mai napig emlegetik ezeket a filmeket, 2006-ban megjelent egy kevésbé ismert valódi gyöngyszem, mely még most, közel két évtizeddel a debütálása után is beszédtéma. A film kapcsán egy újdonsült rajongó osztotta meg gondolatait a Redditen, aki csak nemrég határozta el, hogy megnézi a filmet. Az élmény pedig, amit átélt, önmagáért beszél:
 
"Számomra minden idők egyik legjobb filmje. A tét valódi, és folyamatosan a fontos dolgokra koncentrál. Minden, ami történik, célt szolgál, és a karakterfejlődés mértéke tökéletes."
 
A szóban forgó film, a Mel Gibson által rendezett és írt Apocalypto című alkotás, mely a Yucatán-félszigeten játszódik, s mely egy ember szövevényes kalandját meséli el az ősi maja civilizáció hanyatlása idején. A cselekmény középpontjában a Rudy Youngblood által alakított Jaguár Mancs áll, akit egész falujával együtt elfognak és fel akarnak áldozni.
 
 
Jaguár Mancsnak azonban csodával határos módon sikerül megszöknie a fogságból, ám nem nyugodhat, míg meg nem menti terhes feleségét és közös fiukat. A filmről szóló posztban a rajongók még ennyi év után is hatalmas lelkesedéssel beszélnek az Apocalyptóról: egy felhasználó például egyenesen kijelentette, ez "kétségkívül minden idők legjobb filmje".
 
Mások azt jegyezték meg, "nagyszerű film" és "egyértelmű kedvenc", de olyan is akadt, aki nehezményezte, hogy ma már nem csinálnak ilyen filmeket, pedig az Apocalypto "fenomenális volt". A rajongók véleménye nem áll messze a kritikusokétól sem: a film 79 százalékos közönségpontszámmal rendelkezik a Rotten Tomatoes-on, IMDb-n pedig 7,8-as pontszámmal büszkélkedhet. A filmet összesen 23 díjra jelölték - köztük 3 Oscarra - ebből pedig 9-et be is húzott.
 
Mel Gibson történelmi eposza mindezek mellett az egyik legjobb filmrendezőt, Quentin Tarantinót is lenyűgözte: Tarantino annak idején az év legnagyobb filmes teljesítményének nevezte az alkotást, egy interjúban pedig egyenesen azt mondta, "az Apocalyptót mesterműnek tartom".
 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás