promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritkán látott videón a magyarok örök kedvence, Bud Spencer így gyakorolta a pofonokat a színfalak mögött
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon oda kellett figyelni, mert aki beleszaladt egy valódi tasliba, annak egy darabig bizony homályba révedt a tekintete.

Bud Spencer, vagyis Carlo Pedersoli filmes karrierjéhez hozzátartoztak a méretes és hangos pofonok, mégis egy jószívű óriásként maradt meg az emlékezetünkben, aki mindig az igazságot pártolta és a gyámoltalanokat védelmezte.

A mozik világát megelőzően az úszósportban teljesedett ki, az ifjú Carlo 21 évesen 100 gyorson olasz bajnok lett, később az olasz vízilabda-válogatottal Európa-bajnokságon is megfordult. Így hát a fizikumával sosem volt probléma, és bizony már akkoriban sem tűnt volna életbiztosításnak, ha ez a közel 2 méteres fiatalember megindul felénk.

Miután aztán idősebb és egyben marconább is lett, szakállával, szúrós tekintetével és kikezdhetetlen logikájával pedig minden bajkeverőt lefülelt a filmvásznon, jöhettek a hatalmas lángosok, és minden tisztelet azoké a statisztáké, akik nem sápadtak le a feléjük suhanó óriási ökölcsapásoktól.

Merthogy abból aztán volt bőséggel. A spagettiwesternekben, majd később az akció-vígjátékokban és a nyomozós sorozatokban is visszaköszöntek az irdatlan pofonosztások, és míg legendás társa, Terence Hill leginkább az agyafúrtabb bunyót választotta, addig Bud Spencer beleállt a dolgok közepébe, hogy pár másodperccel később legalább féltucat földön fetrengő, arcát fájlaló, fogait köpködő bajkeverő között leporolja a magát, majd rezzenéstelen arccal odébb álljon.

Persze a színfalak mögött Bud igyekezett minden mellékszereplőt megnyugtatni, hogy amiket kapnak, azok nem valódi taslik, és mint ahogy az alábbi videó mutatja, alaposan elgyakorolták a verekedős jeleneteket. Hogy mennyire volt őszinte a mosolya a statisztának, akin bemutatta a mesterfogásokat, azt mindenkinek a saját képzeletére bízzuk, mindenesetre a legendák szerint volt olyan kaszkadőr, aki véletlenül belenézett egy-egy maflásba, ami után jó darabig hajókürtök zúgtak a dobhártyájában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás