promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkor és most: döbbenetes fotó került elő Bud Spencer és Terence Hill filmjéről, ámulatba ejtette a hazai rajongókat
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar rajongók teljesen ledöbbentek ezektől a képektől.

Létezik egy Bud Spencer és Terence Hill rajongói oldal, amit korábban már bemutattunk nektek, de mindig találunk rajta olyan érdekességeket, amik miatt érdemes újra és újra elővenni. A Tizenhatos Dokk nevű magyar rajongói oldal akkor és most fotókat oszt meg a legendás pofonosztópáros önálló vagy közös filmjeinek jól ismert helyszíneiből.

Ezeken a képeken azt csodálhatjuk meg, hogy az egyes forgatási helyszínek mennyit változtak az elmúlt 40-50-60, vagy még több év alatt.

Nemrég fel is került két olyan poszt erre az oldalra, ami még a hazai rajongókat is meglepte, hiszen két olyan olasz filmmel kapcsolatos, amik még jóval Bud Spencer és Terence Hill első közös filmje előtt készült. Érdekesség egyébként, hogy a két színész nem akkor találkozott először, amikor az Isten megbocsájt, én nem!-et forgatták, de még csak nem is egy forgatáson futottak össze életükben először.

Terence Hill-t 1951-ben fedezte fel készülő filmjéhez Dino Ridi, és ajánlott is neki egy szerepet a Vakáció a gengszterrel című vígjátékban. Ez volt az akkor 12 éves Hill első filmszerepe, és ennek a forgatásán maga Bud Spencer - akkoriban még Carlo Pedersoli - is részt vett; igaz csak nézőként. Azonban nem itt volt az első találkozás, hanem a sport révén, ugyanis annak idején együtt versenyeztek a Lazio úszócsapatban, ahol az edzések során gyakran összefutottak. Itt viszont még nem ismerkedtek össze vélhetően a majdnem 10 év korkülönbség miatt, de látásból már ismerték egymást.

Terence Hill harmadik filmje az 1953-as Egy nap a parkban volt: ebben hat különálló történetet láthatunk, amit egyetlen egy dolog köt össze, mégpedig az, hogy mindegyik a Villa Borghese parkban játszódik. A második kis történetben láthatjuk az akkor 14 éves Terence Hill-t, aki egy kamasz diákot játszik. A jelenetben más diákokkal akarja megleckéztetni a görögtanárukat, mivel nyakukon a záróvizsga, és a kis csoportosulás eléggé fél a dolgozattól. Csínytevésükhöz végül a csapat egyik lány tagját vetik be.

Érdekesség, hogy ezt a filmet már 1978-ban leadta a Magyar Televízió - ekkor készült el az első szinkronváltozat, aztán 1997-ben lett egy új verzió. Ma már nagyon ritkán lehet találkozni ezzel a filmmel a tévében, de ha le is adják, akkor is már csak a '97-es szinkronnal; ebben a változatban Minárovits Péter volt Terence Hill magyar hangja.

Akkor és most az Egy nap a parkban című film egyik helyszíne - jobb oldalon középen a 14 éves Terence Hillel:


Na, de van egy másik kép is, mégpedig Bud Spencer egyik korai filmjéből, ami pontosan 10 évvel azelőtt készült, hogy Terence Hillel elkezdte volna a közös filmezést. A magyarra lefordítva A mama kedvence címet viselő Il Cocco di Mamma 1957. december 5-én debütált az olasz mozikban. Ez volt Bud Spencer - akkor még Carlo Pedersoli - ötödik filmszerepe, és ebben is csak néhány percig láthatjuk.

A filmet sosem mutatták be Magyarországon, így aztán igazi filmkülönlegesség a hazai rajongók számára. Az alábbi képen filmbéli barátnőjével, Deliával látható a római Teatro di Marcello ókori színház előtt.

Akkor és most az Il Cocco di Mamma egyik forgatási helyszíne - rajta az akkor 28 éves Bud Spencerrel:

 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás