promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkor és most: így néznek ki azok a helyszínek, ahol Bud Spencer és Terence Hill filmjeit forgatták
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

10 ikonikus helyszín, ahol a legendás pofonosztók filmjeit forgatták. Ma már rájuk sem ismerni.

Kevesen tudják, de létezik egy Tizenhatos dokk nevű magyar Facebook-oldal, ami kifejezetten azért jött létre, hogy megmutassa, az elmúlt évtizedek alatt mennyit változtak azok a helyszínek, ahol Bud Spencer és Terence Hill filmjeit forgatták. A legendás pofonosztók magyarországi rajongói egy külön csoportban szokták megosztani egymással azokat az érdekességeket, mémeket, és élményeket, amikkel éppen szembetalálkoznak az interneten, de többször is volt már rá példa, hogy egy-egy csoporttag valamelyik híres film forgatási helyszínén járt, ahol fotót is készített.

Mi most a Tizenhatos dokk nevű oldal posztjaiból szemezgettünk kicsit, hogy megmutassunk 10 forgatási helyszínt, ahol annak idején Bud Spencer és Terence Hill forgatott. Érdemes egyébként bekövetni ezt az oldalt, mert ott még több forgatási helyszínről láthattok képeket. Így néz ki most például a Marina di Pisa nevű nyugodt tengerparti pihenőhely Olaszország Pisa megyéjében, ahol a Bombajó bokszoló egyik jelenetét forgatták.

Csaknem 50 év alatt eléggé megváltozott a Hongkong-sziget is, ahol a Piedone Hongkongban egyik jelenetét forgatták Bud Spencerrel. Érdemes megfigyelni, hogy a kép bal, illetve jobb oldalán látható épületek maradtak meg egyedül eredeti pompájukban, a közöttük lévő monstrumok viszont már rég eltűntek, és még nagyobb épületek kerültek a helyükre.

Miami-ban jó pár felhőkarcolót felhúztak, miután leforgott a Szuperzsaru 1980-ban. A hídon semmi sem változott, de a háttérben több újdonságot is fel tudunk fedezni.

Miami-ban forgatták a Rabló-pandúrt is. Több ehhez hasonló kép is lesz, amelyen megjelöltek egy bizonyos pontot vagy épületet, hogy az legyen a viszonyítási pont. Most vessétek össze ezt a két képet, és csodálkozzatok rá, hogy mekkorát változott Miami ezen része 40 év alatt.

Bud Spencer és Terence Hill egyik leghíresebb közös filmje a Kincs, ami nincs, aminek egyik forgatási helyszíne ez az ikonikus lépcső volt. Ez a jelenet még a film elején van, mikor Alan elveszi a rosszfiúk pénzét, hogy azzal nyerjen fogadást.

Aztán itt van egy másik forgatási helyszín a Kincs, ami nincs-ből. Ebből a kikötőből indult útnak Bud Spencer a Puffin lekvárokkal megpakolt hajójával. Ezt sem ismernénk ma már meg, igaz?

Még inkább felismerhetetlenné vált Miami azon része, ahol Terence Hill leparkolta a lovát a Kincs, ami nincs-ben. A parkoló azóta teljesen megszűnt, és vele együtt a felüljáró is, míg a háttérben szép méretes felhőkarcolók épültek.

Továbbra is maradunk a nagy változásokon keresztül ment Miami-ban, ami Bud Spencer egyik önálló filmjének, az Aladdinnak is helyszínül szolgált. A kép önmagáért beszél.

Vessetek egy pillantást most Rio de Janeiro repülőterére, ahol a Nincs kettő négy nélkül egyik jelenetét forgatták! Így néz ki most a brazil reptér.

Végezetül pedig vissza Miami Beach-re, ahol a Nyomás utána! című filmet forgatták. Ez a rész nem sokat változott az elmúlt évtizedekben, a bal oldalon található kis házikó valamikor eltűnt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás