promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károlyt az USA elnökének nézték az amerikaiak, szürreális okból
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly még most sem tud róla, milyen jókat derülnek rajta az amerikaiak.

Hihetetlen, de felkerült az internetre egy olyan álhír, hogy meghalt a brit királyi család feje, Nagy-Britannia uralkodója, III. Károly. Orosz híroldalak indították el a lavinát, azt állították, hogy a király vasárnap este elhunyt, de ez nem igaz. A britek mélységesen felháborodtak, és cáfolták a hírt, hiszen Károly jól van és él. A brit nagykövetség ki is adott orosz nyelven egy közleményt, amiben határozottan közölték:

„A III. Károly brit király haláláról szóló jelentések hamisak”.

III. Károly talán maga sem tudja, milyen sok mozgóképes produkcióban feltűnt már valamilyen formában. Arról már mi is írtunk, hogy a Mr. Bean sorozatban például Rowan Atkinson mindig olyan frizurát vágat magának, mint amilyen Károly hajviselete - egyébként egyszer pont az ő képmásában menekült ki egy szorult helyzetből. Sőt, Mr. Bean egyszer le is fejezte az akkori herceget, az egyik jelenetben kivágott a lakása falából egy darabot, emiatt pedig kettévágta Károly és Diana fotóját is - pechükre mindkettőjüknek pont a nyakánál.

Erről azonban a brit királyi család bizonyára tudott, és jót derült rajta, az viszont biztos nem jutott el hozzájuk, hogy Károly arcképe bekerült egy amerikai animációs filmbe is, amin már kereken 20 éve jót kacagnak a tengerentúlon.

2004-ben mutatták be a Shrek 2. részét, aminek egyik jelenetében feltűnik a tükörben Károly arcképe. A jelenlegi brit uralkodó az egyik betétdalban bukkan fel, amikor a jótündér arról énekel, hogy olyan hercegnővé csinosítja Fionát, akivel egy herceg is szívesen randevúzna. Ekkor tűnik fel Károly képe a tükörben, de persze sokan az amerikaiak közül nem is tudták, hogy az valójában a brit királyi család tagja. Volt, aki George W. Bush-sal keverte össze.

„- Amikor először láttam gyerekként, semmit sem tudtam az Egyesült Államokon kívüli emberekről...azt hittem George W. Bush.
- Én egészen addig hittem, hogy Bush, amíg végigolvastam a címet”

- olvasható néhány komment az alábbi Reddites poszt alatt.


Egyébként elég meredek teória kering Amerikában arról, hogy miért került bele Károly a Shrek 2-be. Azt írják egy amerikai cikkben, hogy a Tündérkeresztanyának feltűnően erős brit akcentusa van, tehát nagy valószínűséggel a brit monarchia alattvalója lehet. Tehát Túl az Operencián királya és királynéja valójában a brit uralkodócsaládot jelenítheti meg a Shrek-filmekben, ezek után viszont felmerül a kérdés, hogy Fiona miért nem brit, ha a szülei azok? Az elmélet szerint Harold király és Lilian királyné brit gyarmatosítók lehettek, akik gyarmatosították Túl az Operenciánt.

Ezek persze csak teóriák, elrugaszkodott, túlkombinált elméletek, de érdekes azért ilyeneket is olvasni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás