promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatást kap Steven Spielberg legjobb filmje, a rajongóknak még sincs oka az örömre
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ready Player One-t sokan az elmúlt évek legjobb Spielberg-alkotásának kiáltották ki, most a rendező jelentette be, hogy elkészül a folytatás.

A Ready Player One a közelmúlt egyik, ha nem a legjobban sikerült Spielberg mozija volt 2018-ban, bár sokak szerint (beleértve jómagamat is) igencsak erős túlzás lenne a rendező legjobb filmjeként hivatkozni rá, hiszen a  Steven Spielberg nevéhez olyan klasszikusok fűződnek, mint a Cápa, a Schindler listája, a Harmadik típusú találkozások, vagy az Indiana Jones és a Jurassic Park szériák - a sort abba se tudnám hagyni, ha őszinte akarok lenni.

A "Netflix-generáció" számára azonban ez a Spielberg mozi valóban az egyik legmeghatározóbb élmény, a 20 éves öcsém szerint egyenesen a legjobb Spielberg mozi, amit már egy tucatszor megnézett Netflixen, és a virtuális világ rémképével fenyegető sci-fi összességében valóban jó kritikákat kapott a közönségtől és a kritikusoktól is (77% a Rottentomatoes oldalon, 7.4 pont imdb-n).

A 80-as évek pop-kultúrájára reflektáló film a Spielberg-életműre is ezernyi utalást tett, ám szerzői önhittség helyett egyszerűen csak Spielberg időskori nosztalgájáról van szó, amit legutóbb a rendező egyik gyerekkori kedvencének, a West Side Story újrafeldolgozásban, és az önéletrajzi ihletésű A Fabelman családban is folytatódott

A film ráadásul a box office listákon is nagyon jó eredményeket ért el, 600 millió dollárnál is több pénzt termelt a stúdiónak, miközben a film alapjául szolgáló Ernest Cline regénynekis megjelent a folytatása Ready Player Two címmel. Ez már kapásból két nagyon erős indok lenne Hollywood számára, hogy a film folytatást kapjon. Erről korábban mi is cikkeztünk már, de most a rendező egy interjú során jelentette be, hogy folynak az előkészületek - bár a hivatalos bejelentésre még várni kell.

Az azonban szinte már most biztos, hogy Spielberg nem foglalja el újra a rendezői széket, hanem másnak adja át a stafétát, a Ready Player Two-ban csak producerként fog közreműködni. Ha azonban vetünk egy pillantást a rendező filmográfiájára, akkor rögtön feltűnik, hogy Spielberg esetében a stafétaátadás sosem jelent semmi jót.

A Cápa összes folytatása borzasztó, sokan a Jurassic Park második részével sem voltak elégedettek, de a harmadik rész után mindenki visszasrta volna Spielberget, azIndiana Jones első, Spielberg nélküli része pedig szintén katasztrofálisan sikerült. Amíg azonban várjuk a Ready Player One folytatását, érdemes újranézni az első részt, és vadászni a húsvéti tojásokat:

Forrás: IGN

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás