promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen műsort még sosem gyártottak Magyarországon, a TV2 ezzel most alaposan begyújtja a rakétákat
Borítókép:  TV2
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barátok közt és a Mintaapák korábbi sztárjaival vadonatúj sorozat jön a TV2-re.

Az utóbbi években érezhetően felgyorsultak az események a hazai sorozatgyártásban. Míg az elmúlt két évtizedben csak elvétve mutattak be egy-egy rövid életű, hazai gyártású új sorozatot a kereskedelmi televíziók, és a jelentős nézőtömegre a két nagy csatorna napi szappanoperái, a Barátok közt és a Jóban rosszban számíthatott csak, addig az utóbbi években egyre gyakrabban próbálkoznak a kereskedelmi televíziók is, hogy valamiképpen felvegyék a versenyt a változó nézői igényekkel.

A két említett széria szép lassan be is fejeződött, és azóta egy csomó más napi szappanopera próbálta betölteni az utánuk keletkező űrt, hol több (Mintaapák, Hazatalálsz, 200 első randi), hol kevesebb (Keresztanyu, Doktor Balaton, vagy most éppen a nagyon bukdácsoló ...a szomszéd tehene) sikerrel,

azonban egyre több heti sorozat jelent meg a piacon, mint Mellékhatás, A tanár, Korhatáros szerelem, A mi kis falunk, Pepe, A Király, Valami Amerika sorozat, stb.

Már ebből a felsorolásból is látszik, hogy ebben a versenyben egyelőre az RTL tekinthető sikeresebbnek, eddig sokkal nagyobb erőforrásokat fordítottak a fikciós területre, ami az RTL+ streaming oldalának a fejlesztésén is jól lemérhető, aminek nagyjából 280 ezer körül lehet a felhasználóinak a száma. Ráadásul hamarosan debütál a csatorna új heti sorozata is, A renitens.

A TV2 óvatossága érthető, mert fikciós sorozatot gyártani egy ilyen kis piacra, mint amilyen a magyar, különösen kockázatos, és alapvetően drága mulatság. Az értékesíthető reklámidő sokkal kevesebb, és a gyártási költségek is sokkal magasabbak egy fikciós sorozat, mint bármilyen reality, vagy show-műsor esetében.

Most azonban olyan minisorozattal állt elő a csatorna, ami rálicitál az eddigi prémiumkategóriás drámasorozatokra is (Mellékhatás, A király, Aranyélet, stb.) azzal, hogy jelentős részben háborús közegben játszódik, és látványos háborús akciójelenetet is ígér.

Magyar sorozatban még aligha láthattunk ilyet, ezek alapján a sorozat ambícióit leginkább a kosztümös Tündérkerthez lehetne mérni. Íme két kulisszák mögé kalauzoló kisfilm az idén ősszel debütáló sorozatról, amikbe érdemes belenézni:

Az "S.E.R.E.G." című sorozat egy alezredes katonáról szól, aki az iraki háborúban kudarcot vall. Az életét tovább nehezíti a rossz viszonya az egyetemista fiával, akit végül szintén besoroznak a seregbe. A főszerepet Csórics Balázs játssza, aki korábban a Barátok közt sorozatban Vida Rudit alakította. 

A S.E.R.E.G.-ről elsőként a széria producere, Helmeczy Dorottya mesélt a Mokka stúdiójában, utána nem sokkal pedig a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának szentendrei bázisán tartottak sajtótájékoztatót.

„A két szálon futó cselekmény egyik főhőse Győrbíró Zsolt alezredes, aki öt évvel ezelőtt részt vett egy balul sikerült iraki misszióban. Most irodai munkája van, a szakmai élete és a fiával való kapcsolata sem úgy alakul, ahogy szeretné, de kap egy lehetőséget, hogy ezt az öt évvel ezelőtti hibát jóvá tegye, és újra misszióba juthasson ki."

A producer szerint a történet tágabb értelemben a felelősségvállalásról fog szólni, és arról, hogyha összehangoltan cselekszünk, egy csapatként működünk, akkor az életben fellépő konfliktusokra minden esetben lehet megoldást találni - olvasható Helmeczy Dorottya nyilatkozata a sorozatwiki oldalán. A teljes Mokkás beszélgetést pedig itt lehet visszanézni:

A Sorozatot a Megafilm gyártja, akik eddig főleg a köztelevíziónak gyártott sorozataikkal tették le névjegyüket a hazai televíziózásban, mint amilyen a Tündérkert, a Munkaügyek, a Csak színház és már semmi, vagy az Egynyári kaland.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás