promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különös tárgyat fotóztak Rákosi Mátyáson - később Brad Pitten tűnt fel belőle egy
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte biztos, hogy akkor az országban csak neki volt ilyen.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez. A vesztes világháború után a megszálló szovjet csapatok még 45 évig állomásoztak az ország területén, helyrehozhatatlan szellemi károkat okozva - a háború után szinte azonnal elkezdődött itthon is a bolsevista rendszer kiépítése, több ezer honfitársunkat hurcolták el szovjet munkatáborokba, miközben itthon is, Recsken is építettek hasonló internáló tábort.

A diktatúra arca 1953-ig Rákosi Mátyás volt, aki köré sztálini-típusú személyi kultuszt is építettek: verseket kellett írni hozzá, tanulmányi versenyt neveztek el róla, portréja minden épületben megtalálható volt.

Bár az ország roppant nehéz gazdasági helyzetben volt, az elit ekkor is kiváltságokat élvezett - ékes bizonyítéka ennek Rákos Mátyás egyik legkülönlegesebb személyes tárgya.

A találat a nagyszerű Instagram-oldalnak, a csuklo_szpottingnak köszönhető: az oldal leginkább híres emberek karóráival foglalkozik - az interneten számos hasonló oldal van, de ekkora fogást ritka még ott is.

Míg a lakosság gyakorlatilag éhezett, a kommunista csúcsvezetők  nyugati luxusautókkal jártak, és bizony a karjukat sem egy Poljot vagy egy Raketa díszítette: Rákosi Mátyás például az egyik legnagyobb nevű, legnagyobb múltú svájci luxusóra-gyártó, a Vacheron Constantin egyik modelljét hordta:

Bár a pontos típust nem könnyű beazonosítani, a téma szakértői szerint szinte biztos, hogy egy "Vacheron Constantin 4126" a szóban forgó óra.

Hasonlót egyébként mi magunk is beszerezhetünk, bár nem lesz olcsó: jelenleg a legnagyobb internetes használtóra-kereskedelemmel foglalkozó portálon három darab van eladó, a legolcsóbb 6.100 dollárért, míg a legdrágább 13.000 dollár - durván 2 millió és 5 millió forint közötti összeggel kell számolni, ha egy ilyen órát szeretnénk.

A márka bár kevesebbszer tűnik fel hírességek csuklóin, mint például a Rolex vagy a Patek Philippe, legalább annyira patinás, és számtalan híresség a rajongója: ilyen típusú órát hordott például Mária román királyné, míg a kortárs hírességek közül például Bradt Pitt csuklóján látni gyakran belőle.

forrás: RTL

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás