promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az elhunyt Carl Weathers különleges alkalomból tér vissza a képernyőre: szívszorító hol láthatjuk utóljára a Star Wars és a Rocky filmek sztárját
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek után teljesen máshogy fogunk nézni erre a rövid feltűnésre, mint ahogy azt az alkotók eredetileg szánták.

Filmrajongóként egyre gyakrabban érhet minket a furcsa felismerés, hogy bár filmes hőseink örökéletűek (még akkor is, ha a filmvásznon elhaláloznak), az őket alakító színészek nem azok. Carl Weathers például már 39 éve nem tűnt fel egyik Rocky filmben sem (leszámítva persze néhány flashback jelenetet a fiát középpontba helyező Creed sorozatban), mégis élénken él bennünk minden egyes ökölcsapás, amit Rocky-val vagy Dragoval vívtak.

A hét elején szomorú hírről kellett beszámoljon a filmvilág, hiszen Carl Weathers is az örök vadászmezőkre távozott. Pedig tavaly tavasszal még mind láttuk őt a Star Wars népszerű sorozatában, a Mandalóri 3. évadában, ahogy Greef Kargát alakította, a címszereplő hű szövetségesét (bár kapcsolatuk meglehetősen bonyolultan indult).

Weatherstől azóta a filmvilág színe java elbúcsúzott, Arnold Schwarzeneggertől és Sylvester Stallonétól kezdve (még ma is felfoghatatlan, hogy Weathers ilyen fontos karaktereket játszhatott mindkét akciósztár meghatározó filmjeiben) Adam Sandlerig és Pedro Pascalig - erről itt írtunk részletesebben.

Most azonban kiderült, hol láthatjuk utóljára a képernyőn Weathers-t, pontosabban sokakat villámcsapásként ért a döbbenet, mikor egy amerikai sportfogadó iroda Super Bowl reklámájában látták viszont a sztárt. A Super Bowl-ra a cégek mindig különleges reklámokkal készülnek, és ezek napokkal a nagy meccs előtt elérhetőek már az interneten is. Így aztán a televízióban magyar idő szerint csak vasárnap hajnalban lesz látható az a fél perces reklám, ami valójában már most is elérhető.

A FanDuel egy sportfogadásokkal foglalkozó márka,  a TV-spot középpontjában pedig  az NFL-sztár Rob Gronkowski áll. Az eredeti reklámban a New England Patriots korábbi tight endje Vegas felé caflat a sivatagban, miután elhibázta a FanDuel sorsrúgását, és Weathers karaktere ebből a csávából húzza ki, mikor mellé robog egy oldalkocsis motorkerékpárral, és azt mondja: "Ezúttal nem fogod elhibázni".

Eredetileg nyilván nem ennek szánták, ám az ember könnyen elérzékenyül, ha meglátja a reklámot, ami egyben Weathers utolsó kamera előtti munkája is - főleg ha tudja, hogy a színész a filmek világa előtt eredményes amerikai focista volt, tehát a Bowl csöppet sem volt ismeretlen a számára:

Andrew Sneyd, a cég marketingigazgatója azonban elárulta, hogy őket is megrendítette Carl halála, ami után nem tartanák helyénvalónak változtatás nélkül leadni a reklámot, így elképzelhető, hogy vasárnap egy kicsit mást fogunk látni a Super Bowl félidejében, mint az interneten terjedő videóban. Mi mondjuk nem igazán látjuk, hogy mi a kivetnivaló az eredeti verzióban, de kíváncsian várjuk az újat, ha ugyan tényleg azt adják le.

A Super Bowl félidejében persze nem a Rocky és Star Wars filmek sztárja az egyetlen híresség, ennek a reklámblokknak az egyik különlegessége, hogy rengeteg világsztár felbukkan az ide szánt reklámokban, Jennifer Anistontól Messin keresztül Tom Brady-ig. Ezeket itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás