promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Rocky-filmek és A Mandalóri sztárja, a legendás színész, Carl Weathers 76 éves volt
Borítókép:  Profimedia/(C)MGM/UA film
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyászol a világ.

Életének 76. évében elhunyt Carl Weathers, a legendás színész, akiért milliók rajongtak világszerte. 

A színész legenda, hiszen elképesztő produkciókhoz adta a nevét az évek során, de a Rocky filmsorozat előtt és után is számtalan más, nagy produkcióban tűnt fel. Ezek között volt a Happy, a flúgos golfos, a '90-es években nagy népszerűségre szert tevő film, amely Adam Sandler számára is fontos ugródeszka volt a filmes világban, és amiben Weathers egy golfoktatót alakította.

Ő játszotta Apollo Creedet, a Rocky-filmek ikonikus bokszolóját a '70-es évektől kezdődően. Weathers később Adam Sandler egy másik, Magyarországon kultikus státuszba kerülő filmjében, a Sátának című alkotásban is feltűnt.

A nagy áttörés a filmes karrierben természetesen a Rocky-filmekben jött el, a legendák szerint azért kapta meg a szerepet a színész, mivel sokat bírálta Stallone színészi játékát a meghallgatáson. Ez pedig tetszett a producereknek.

Az évek során Weathers számos mellékszerepet is vállalt különböző televíziós sorozatokban. Legutóbb a Mandalóri sorozatban láthattuk őt viszont, ahol Greef Karga karakterét formálta meg nagy szeretettel. Emmy jelölést is kapott a szerepért később.

A halálhírt a család osztotta meg a nyilvánossággal egy megható üzenet keretében, mint írják, Weathers békében ment el, álmában halt meg február elsején.

Adam Sandler az elsők között búcsúztatta régi barátját és színésztársát a közösségi médiában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás