promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
75 éves ősz izomrengeteg: Így néz ki most Sylvester Stallone rettenthetetlen ellenfele, Apollo Creed, azaz Carl Weathers
Borítókép:  ©United Artists/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emlékeztek még a legendás Apollo Creedre? Már 75 éves a karaktert játsszó színész, Carl Weathers.

A Rocky-filmek a világ legkedveltebb boxos filmke, ráadásul a leghosszabb bokszos saga is a filmtörténetben, amely nélkül biztosra vehető, hogy a legtöbb embernek egy kicsit szegényebb lenne a gyerekkora. De a Sylvester Stallone főszereplésével készült alkotások nem elsősorban a boxról szólnak, hanem egy életútról, egy megpróbáltatásokkal teli életről, amely végül átfordul, mert hősünk a végsőkig küzd.

A filmben Sylvester Stallone igazából a saját életének apjó darabját meséli el nekünk, a közönségnek, az őszintesége pedig döbbentes erővel sugárzik a film minden másodpercében. Az első két részben legnagyobb ellenfele későbbi legjobb barátja a filmben Apollo Creed volt, azaz Carl Weathers. Aki a negatív szereplőből rövid idő alatt az abszolút pozitív lett,

ráadásul az utóbbi években az ő fiának történetével folytatódott a 

A színésznek ugyan ezek a legnépszerűbb filmjei, ám a Rocky előtt és után is szerepelt rengeteg más alkotásban, többek között a Happy, a flúgos golfosban, a kilencvenes években készült filmben, amellyel óriásit robbantott Adam Sandler, a flúgis golfos edzőjét játszotta Weathers. Talán már itt sem tudtátok azt, hogy ő volt a hetvenes években kezdődő Rocky-filmszéria legendás bunyósa, Apollo Creed. Később feltűnt egy másik Adam Sandler-filmben, amelynek Magyarországon óriási kultusza van, ez pedig a 2000-es Sátánka - A pokoli poronty.

Az évtizedek alatt Weathers rengeteg epizódszerepet vállalt kisebb sorozatokban is. Legutóbb a Mandalorian-szériában láthattuk őt nagy-nagy szeretettel Greef Karga szerepében. De valószínű, hogy első blikkre nem tudtátok összekötni, hogy Karga szerepében bizony Weathers látható.

A legutóbbi Star Wars Celebration-ön vele is beszélgettek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás