promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ATV megszünteti az élő adások követését, drasztikus lépésüket ezzel magyarázta a csatorna vezérigazgatója
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pár napjai hiába is próbálkoznánk a csatornán látható műsorok streamelésével, ez a lehetőség eltűnt az ATV honlapján.

 

Az ATV Magyarország legnépszerűbb hírtelevíziója, sem a HírTV, sem a közmédia 1-es csatornája nem rendelkezik annyi nézővel, mint a színes műsorkínálattal rendelkező csatorna.

Sokan azonban nem a hagyományos műsorszórás keretein belül követik az ATV-t, hanem az interneten keresztül. 

Az ATV weboldala korábban lehetővé tette a látogatóknak, hogy streaming segítségével élőben nézzék az ATV tévéképernyőn lévő adását, minimális időbeli késleltetéssel. Azonban ez a lehetőség a napokban eltűnt az oldalról, és már késleltetve sem lehet látni az élő adást. A televízió weboldaláról egyszerűen eltűnt ez a lehetőség, és az élő adásra mutató hivatkozás a főoldalra dobja át a látogatókat.

Az onlinestream.live weboldalon, amelyen keresztül eddig elérhető volt az ATV adása, ugyancsak elérhetetlenné vált az élő adás. Most az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a változás okairól.

Németh S. Szilárd a Media1 kérdésére megerősítette, hogy megszüntették az élő adás streamingjét.

Az ATV úgy döntött, hogy a jövőben a műsorait tartalmazó videókra összpontosít, és ezeket a televízió YouTube-csatornáján kívánja közzétenni.

Ez a rendszer eddig is működött, az ATV tartalmainak jelentős részét lehet visszanézni a Youtube csatornán, ezekre általában nem is kell sokat várni, a Rónai Egon és Szöllősi Györgyi vezette hír háttérműsornak, a tegnapi Egyenes Beszédnek az adásrészletei például szinte rögtön felkerültek. A műsorvezető itt az ellenzéki politikus Ungár Pétert kérdezte a Budapest bérletek ügyéről, ami mostanában a legforróbb téma a hazai közéletben (mi is igyekeztünk beszámolni politikai felhangoktól mentesen a fontosabb változásokról itt, illetve itt).

Németh S. Szilárd elmondta, hogy a korábbi streaming megoldás technikai problémákat is okozott: gyakran akadozott a lejátszás, és magas fenntartási költségekkel járt.

A videofelvételek természetesen továbbra is elérhetők lesznek az ATV weboldalán, a YouTube-ról beágyazva. A YouTube-ra való áttérésnek több előnye is van, a YouTube ugyanis fizet a tartalomgyártó partnereknek a beágyazott reklámok után, és a tartalmak könnyen elérhetők okostévéken is.

Az ATV úgy tervezi, hogy a kiemelt eseményekhez kapcsolódó élő, késleltetés nélküli streaming közvetítéseit is a YouTube szolgáltatásán keresztül valósítja meg. 

Forrás: Media1

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás