promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Százezreket érintő nagy bejelentést tett a TV2, ezzel az RTL utolsó bástyájának babérjaira törhetnek
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült mikor indul a csatorna új csodafegyvere, amivel az RTL egyik zászlóshajóját is megszorongathatják - igaz más-más időpontokban versenyeznek majd a nézőkért.

A kereskedelmi csatornák ádáz csatája a nézők kegyeiért továbbra sem áll meg, az RTL és a TV2 felváltva küldi harcba a legújabb formátumokat és a már jól bevált szériákat. A közelmúltban érdekes változás állt be a hazai csatornák versenyében, az TV2 megelőzte a konkurenciát, így egész évben ők dominálták a nézettséget.

Az RTL egy kicsit javított az év vége felé az óriási érdeklődésre számot tartó, hosszú évek után visszatérő Sztárbox adásaival, illetve Árpa Attila Árulók című nyomozós reality műsorával, de TV-s főszezon lecsengésével aztán jött a karácsony és a szilveszter, a TV2 pedig ismét maga mögé utasította az RTL-t.

A TV2 Csoport programigazgatója, Fischer Gábor tavaly tavasszal 5 új formátumról számolt be, aminek a licenc jogait megvásárolta a csatorna, ezek közül a Mutasd a hangod! nagy sikerrel futott az ősz folyamán, a Power of Love - A szerelem ereje című párkeresős reality viszont kevésbé keltette fel a nézők érdeklődését. Három műsor tehát még hátra van, az év folyamán várhatunk egy szépségipari reality-t a Next Topmodel Hungary-t Ördög Nóra vezetésével, miközben már elindult a jelentkezés a Password - A jelszó című, világszerte óriási sikerrel sugárzott gameshow műsorába is.

Most az ötödik újdonságról is új információk érkeztek. A Cash or Trash magyar elnevezése a kicsit kevésbé dallamos Kincsvadászok nevet kapta, és Till Attila fogja vezetni.

A tegnapi nap folyamán, tehát január 9-én pedig meg is jelent az első hivatalos promóciós anyag a műsorról, a TV2 online felületén. A videóból kiderült, hogy

a Kincsvadászok január 22-én, hétfőn 21:45-kor kezdődik a TV2-n, és hétköznap este lesz látható.

A műsorban hétköznapi emberek különleges tárgyakkal próbálnak szerencsét a meggazdagodás reményében. Olyan antikvitásokkal érkeznek az ország minden részéről, melyek értékét nem ismerik pontosan. A műsor régiség-szakértői és műtárgykereskedői döntenek majd arról, mennyit érnek ezek a tárgyak, és eldöntik, ajánlanak-e érte valamennyi összeget.

Ez kicsit úgy hangzik, mintha a Cápák közöttel próbálná felvenni a versenyt, hiszen itt is egy komoly szakmai hozzáértést követelő, hírességektől mentes reality műsorról van szó, ahol a döntnökök a saját pénzükkel játszanak. Ugyanakkor a Cápákközött vasárnaponként kerül adásba, ez pedig minden hétköznap látható lesz. Kíváncsian várjuk, mennyire sikerül a csatornának az RTL babérjaira törni ebben a műfajban, a Cápák között jelenleg is fut a konkurenciánál, és még mindig izgalmas néznivalót kínál hétvégéről hétvégére. Íme az említett videó:

Hasonló címmel egyébként sok-sok évvel ezelőtt már futott egy műsor a Viasat3-on.

A Kincsvadászok Tokár Tomival és az azóta rendkívül népszerű influenszerré váló Magyarósi Csabával ment péntekenként, akik minden adásban két-két család mindennapjaiba csöppentek bele, és próbáltak segíteni valamilyen fontos probléma megoldásában.

Tehát még csak közelről sincs köze egymáshoz a két műsornak, pusztán véletlen egybeesés az azonos cím, és valószínűleg a nézők fejében sem fog nagy zavarodást okozni, hiszen ez nem volt egy igazán sikeres formátum. Bud Spencer és Terence Hill klasszikusa is előbb jutna eszünkbe a Kincsvadászokról, mint a Viasat2 megboldogult realityje. Erről van szó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás