promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa térképen tűnt fel valami Magyarországról, régi nemzeti trauma sebeit tépte fel a külföldi oldal
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerettük volna elfelejteni, de úgy tűnik nem menekülhetünk ez elől az örökség elől, amihez Steiner Kristófnak is köze van.

A Maps on the Web oldalán mindig rendkívül érdekes térképekre lehet bukkanni, volt már országok szerinti mérés a férfiszerszám hossza, a nyelvcsalád, vagy bizonyos szavak alapján is, ezúttal pedig az adott országok legjobb, illetve legrosszabb filmjeit illesztették rá az Európa térképre. Ebből megtudhatjuk, hogy az imdb adatbázisa alapján mit gondolnak a legjobb és a legrosszabb hazai gyártású filmnek a felhasználók.

A magyar filmek közül a Saul fia kapta a legjobb értékeléseket, ami talán nem is csoda, miután a film Oscar-díjat nyert, és világszerte hírünket vitte. Biztos rengetegen szavaztak rá a külföldiek közül is. Igen ám, de a legrosszabb filmeket is számba vették, és ez egy régi nemzeti traumát hozott felszínre, amit mindenki igyekszik elfelejteni, kitörölni az emlékezetéből, ugyanis olyan rossz filmről van szó

Az Álom.net című magyar film 2009-ben jelent meg, és azóta is méltán tartják a magyar filmgyártás egyik legszörnyűbb alkotásának. A film egy tipikus amerikai tinikomédia kliséit ülteti át magyar környezetbe, de a végeredmény egy olyan ostoba, unalmas és kínos alkotás, amely minden tekintetben alulmúlja a zsáner legjobbjait. A történet főszereplője Regina, egy gazdag és népszerű tinédzser, aki pompon-csapatot alapít az iskolájában. Ám egy napon egy titokzatos e-mail miatt eltanácsolják az iskolából, és egy másikba kell átiratkoznia. Az új iskolában Regina megismerkedik egy új baráti társasággal, és beleszeret egy fiúba.  

Labancz Lilla Regina szerepében fájdalmasan túljátssza a karaktert, semmiféle színészi talentummal nem rendelkezik.

A történet önmagában nem lenne feltétlenül rossz, de az Álom.net esetében az a probléma, hogy a forgatókönyv tele van logikai hibákkal, és a karakterek is kidolgozatlanok és irritálóak. Regina például egy tökéletesen idegesítő főszereplő, aki soha nem hibázik, és mindig mindent megkap, amit akar. A többi karakter sem sokkal jobb, a mellékszereplők pedig egyszerűen csak üres sablonok. Ha valakinek kedve támadna megnézni ezt a filmet, akkor azt javasoljuk, hogy inkább ne tegye. Ha nem hiszed, nézd meg a Videománia paródiáját, majd az említett térképeket:

Forrás: Maps on the Web

A LEGROSSZABB filmek európában:

A LEGjobB filmek európában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás