promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyomorforgató drámák A város királynőiben, ettől már rengeteg néző érzi magát kínosan
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valódi emberi drámát akartunk? A város királynőiben néha előfordul az ilyen is, de ez inkább csak visszataszító.​

A Város királynői egyelőre semmilyen színtéren sem tűnik úgy, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. A nézettségi adatok szerint a gazdag nőket felvonultató reality jól kezdett az első napon, azóta viszont folyamatosan gyengülő eredményeket produkál, és messze elmarad a TV2 hasonló tematikájú, idei reality borzalmától, a Kőgazdag fiataloktól. A szerkesztők azt ígérték, hogy a műsor felmutat majd valós drámát is, betekintést nyerhetünk a fényűzés mögötti emberi sorsokba, de eddig az adások nagy része azzal telt, hogy a résztvevők egymásra licitelve flexelnek a luxustáskáikkal.

Pedig a műsor próbálkozik, de valószínűleg a formátum alkalmatlan rá, hogy átélhetően, hitelesen dolgozzanak fel olyan témákat, ami nem pusztán a szerkesztők fantáziátlanságának a terméke.

A lányok közötti konfliktusok nagyon erőltetettek, nem is igazán komolyan vehető a sok cicaharc, viszont az egyéni életutakban akadnak érdekességek, ezek azonban olyan bensőséges, intim részletek, amitől a jóérzésű nézők gyomra könnyen felfordulhat, ha egy ilyen műsorban találkozik vele. Czeglédi Laura lombikbébis próbálkozása tartozik például ide, de leginkább Apró Anna generál maga körül létező drámákat.

Valahogy nagyon méltánytalan, ahogy a műsor készítői ráépítenek ezekre a momentumokra.

Múlt héten Violetta és Anna került komoly összetűzésbe, Violettának ugyanis meghalt az édesapja, és ez félreértésekhez vezetett. Anna különösen érzéketlenül viselkedett, mire Violetta csípőből visszatámadt rá,igencsak durva vádakkal illette Annát, akinek mint az már régóta köztudott, a családi történetét egy gyilkosság sötétíti be. A lányok a legutóbbi adásban végül kibékültek, ezt a jelenetet is belinkeljük nektek ide:

A másik pillanat, mikor a nézőben tényleg megáll egy pillanatra az ütő, hogy itt meg mi történik, az szintén a legutóbbi adásban történt: Apró Anna egész egyszerűen elsírta magát, és a könnyeivel küszködve osztotta meg a nézőkkel, hogy őt még senki sem hordozta a tenyerén.

Furcsa, hogy pont mikor a képernyőre költözik valami valóban emberi, akkor érezzük a leginkább, hogy ezt mégsem így kellene prezentálni, biztos lennének erre alkalmasabb formátumok. Az említett jelenetet itt lehet megnézni, ebben tényleg van tartalom, pénzről, magányról, de ennél is érdekesebb lehet az, ami el sem hangzik, csak iszüremkedik a sorok között.

Ezt a kevés jelenetet leszámítva viszont a műsorban tényleg nem történik szinte semmi érdekes.

Ironikus, de erről pont Anna beszél Violettának a fenti videóban, mikor Violetta a Toszkánában tett utazásról érdeklődik, ahol tényleg nem történt szinte semmi említésre méltó. Erről sokaknak a klasszikus BELGA sorai juthatnak eszébe:

"Ha van tészta az a baj, ha nincs tészta az a baj."

Visszatérve Lurára és a lombik programra, a legutóbbi adásban ez pont téma volt, és egy elég csúnya kifakadás is lett ebből, mikor egy Paulina mama és Móni kaján vigyorral árulkodtak Lurának arról, hogy Zsuzsi miket mondott a háta mögött. Ez is azon ritke esetek egyike, mikor a szereplők egymás közti konfliktusának van valami tétje - még ha elég visszatetsző is a jelenet.

Valószínű, hogy ezt is meg fogják beszélni, mert a show-nak robognia kell tovább, de az is lehet, hogy sosem lesznek képesek elásni a csatabárdot. A valóságban ez valószínűleg így történne, mert Zsuzsi szavai tényleg olyan gonoszak, hogy ezt nem lehet elintézni egy egyszerű bocsánatkéréssel, ha ezek a gondolatok valósag, akkor az sokkal  mélyebbről jön. Persze A város királynői csak egy reality, nem a valóság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás