promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ország legaranyosabb nőjével támad az RTL új realityje: a nézők rendkívül meglepődtek ezen a dolgon, senki sem számított rá
Borítókép:  RTL
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Polgárpukkasztó rongyrázásra, vagy hiteles drámára számítsunk? A főszereplők névsora némi bizakodásra ad okot, Apró Annának már a neve is aranyos.​

Jövő héten indul az RTL műsorán a csatorna új rongyrázós reality műsora, ami tulajdonképpen a Feleségek luxuskivitelben ráncfelvarrott verziója, hiszen ugyanazon a formátumon alapszik, mint a korábban a Viasat 3-on 2017 és 2020 között futott, négy évadot megért széria. Az új címadás azért is volt indokolt, mert  a 7 szereplő közül nincs mindenkinek férje, sőt, van aki magányosan vág neki a műsornak.

Közéjük tartozik Apró Anna is, akit korábban egy sokkal nívósabb, vagy ha úgy tetszik, komolyabb hangvételű produkcióban, az RTL üzleti realityjében szerepelt az első évadban. A Cápák között adásaiban Anna két jelentkezőnek is befektetett a vállalkozásába, most azonban - ahogy aFókusz különkiadásában maga is megjegyezte - sokkal komolytalanabbul fogja szórni a pénzt.

Anna feltűnése A Város királynői között sokakat meglepett, mivel a reality alapvetően egy bulváros felütésű műfaj, amiben legtöbbször különféle erőltetett konfliktusokat kell generálni ahhoz, hogy a nézők a képernyő előtt maradjanak. Az RTL pont a Cápák közöttt-el bizonyította a magyar közönségnek, hogy létezik olyan formátum a reality keretein belül, amit igenis komolyan lehet venni, mert már a felütésből következik a drámai hatás. 

A Város királynői - ismerve a Feleségek luxuskivitelben előzményeit, ami olyan új celebeket adott a hazai kereskedelmi televíziózásnak, mint Köllő Babett vagy Polgár Tünde - nem tűnik ilyen műsornak, a jelenleg elérhető előzetes alapján is úgy tűnik, hogy a legtöbb szereplő összes gondolata a pénz, a luxus, és a fogyasztás körül forog. Azonban itt jön a nagy csavar: több olyan gazdag nőt is leigazoltak a realityhez, akik nem csakhogy a saját jogukon lettek valóban sikeresek, hanem azt is nehéz elképzelni róluk, hogy bohócot csináljanak magukból.

Márpedig a műfaj legtöbbször erről szól, tehetős, vagy tehetősnek tűnő emberek polgárpukkasztásáról.

A Feleségek luxuskivitelben a kitartott feleségekre, a Kőgazdag fiatalok pedig az apuci kicsi lányaira és fiaira húzta fel megbotránkoztató narratívákat. A város királynői egyenlőre kérdés, hogy a Gucciban flexeléssel, vagy valódi drámával akar-e érvényesülni?

Apró Anna múltjáról rengeteget lehet tudni, ha megkérdeznénk egy pszichológust, biztosan érdekes dolgokat mondana, mert Anna életútja a nagy jólét ellenére is nagyon viszontagságos. Modellként kezdte a karrierjét, aztán édesapja tragikus halála után egy teljesen új szerepben kellett megállnia a helyét, amit azóta is töretlenül tart. Kadarkai Endrével és Gárdos Péterrel közös beszélgetését érdemes mindenkinek visszanéznie, ebből kiderül, hogy a pénz tényleg nem véd meg, Annában is dolgozik a családi mintázat, hogy ezt elvehetik, és ez ebben az esetben nem csak matériát, hanem a családi örökséget is jelenti, amihez elképesztő ragaszkodás fűzz a fiatal kockázati tőkebefektetőt. A teljes adás itt nézhető/hallgatható:

A készítők azt ígérik, hogy ezúttal nem a polgárpukkasztás a cél, hanem hogy bemutassák: ezek a nők hiába rendkívül gazdagok, nem minden a pénz.

Ezt A város királynői kreatív producere, Varga Rita árulta el, de ehhez képest a promó anyagok ezúttal is arról szólnak, hogy gazdag nők értéktárgyként kezelik saját magukat, és az átlag néző zsebében már nyílik is a bicska, hogy milyen messze vannak ezek a figurák a valóságtól, és a hús-vér nőiességtől. Anna ebből  sorból is kilóg, mivel ő viccesre próbálja venni a figurát, mikor a magánrepülőgépéről beszél a műsor TV szpotjában -ugyanakkor ő sem titkolja, hogy ha egy férfi kevésbé tehetősebb, mint ő, az gondot okozhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás