promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kevin csínytevései a valóságban sokkal csúnyábban végződnének: Ez történik a koponyáddal ha fejbe vágnak egy festékes bödönnel, vagy ha megfogod a tűzforró kilincset
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevin túljárt ugyan a betörők eszén, de brutális ötletei a valóságban már nem olyan jópofák, mint a filmben. Egy vállalkozó kedvű rajongó bemutatta, mennyire életveszélyesek ezek a mutatványok.

A Reszkessetek, betörők! még ma is az egyik legnépszerűbb karácsonyi filmje az ünnepi szezonnak, évről évre várják a nézők, hogy kikor kerül adásba, mert ez már-már hagyomány egyeseknél (idén is lehet tudni, hogy karácsonykor a TV2 fogja műsorra tűzni, 24-én 21 órakor lesz az első rész, a további napokon pedig a folytatások).

Nem csoda, hiszen a film valóban unikális élvezetet nyújt, hiszen felhőtlenül röhöghetünk azon, ami a valóságban brutális vérengzés lenne. Ezen sokan elgondolkodtak már, hogy ez a Tom és Jerry szerű humor a képernyőn mennyire viccesnek hat, pedig a valóságban ez egyáltalán nem lenne ennyire vicces.

Abba már sokkal kevesebben gondolnak bele, hogy a film nem teljesen előzmény nélküli, Dustin Hoffmann erőszakos pszichothrillere szolgált hozzá előtanulmányként. A Szalmakutyákban a Hoffmann matematikus karaktere a zord vidéki Angiába keveredik, ahol meg kell védenie magát és feleségét a helyi suhancoktól, akik az életükre törnek. Sam Peckinpah 70-es évekbeli klasszikusában és a Reszkessetek, betörők!-ben is közös, hogy a házigazdák nagyon brutálisan járnak el a támadóikkal szemben. Íme egy jelent a Szalmakutyákból:

Pár évvel ezelőtt azonban készült egy film, ami a Reszkessetek,  betörők! történetét vette alapul, és bemutatta, hogy ami a karácsonyi matinéban annyira vicces, az a valóságban nagyon csúnya kimenetelű horror. A Better Watch Out annyira húsba vágóan brutális, hogy itthon be sem mutatták a mozikban, még magyar cím sem készült hozzá, de a televízióban sugározták, így elérhető hozzá a magyar szinkron, ha valaki esetleg rákeresne a google-ban, könnyen rátalálhat.

Nagyon kényelmetlen filmről van szó, mert néha te is vágysz rá, hogy a pszichopata megússza, még ha tudod is, hogy szörnyű, amit művel, a film arra kényszerít, hogy a pszichopátiás tüneteket mutató kisfiúval azonosuljon a néző. No persze nem azért, mert velünk lenne a baj, hanem mert a filmnek szuper forgatókönyve van.

A Better Watch Out-ban akad pár elementáris erejű jelenet, azonban ez még mindig csak egy film. Egy vállalkozó szellemű youtuber viszont lemodellezte a filmben látható csapdák némelyikét, így mi is meggyőződhetünk róla, hogy mi történne, ha tűzforró kilincsre tenyerelnénk, vagy ha nekünk vágnának az emeletről egy festékes hordót. Meg súgjuk, nem egy sima égési sérülés, és nem is egy nagy monokli lenne az eredmény, hanem jó eséllyel szörnyet halnánk. A videót itt tujátok megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás