promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fülrepesztő bakit találtak az egyik leghíresebb karácsonyi filmklasszikusban, szándékosan hagyták benne a filmben
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Utánozhatatlan és elsőrangú bakit találtak ebben a világhírű karácsonyi filmben.

December közepe felé haladva már elő lehet szedni a karácsonyi filmklasszikusokat, és azokkal hangolódhatunk az ünnepekre. Természetesen a legnagyobb kedvencek továbbra is a Reszkessetek betörők, a Télapu, a Polar Expressz, az Igazából szerelem, és a Grincs, de ne felejtsük el, hogy ezen kívül nagyon sok olyan karácsonyi film van még, ami tökéletesen megalapozza a hangulatot. Ebben akár az egyik listánk is tud egy kis segítséget nyújtani, de ha olyan filmekhez lenne kedved, amik nem is igazán karácsonyiak, de mégis megidézik a szeretet ünnepét, azok közül is tudunk ajánlani jó néhányat.

Az egyik legrégebbi és legnagyobb karácsonyi filmklasszikus Az élet csodaszép, amit 1946-ban mutattak be. Frank Capra alkotása nagyon sok későbbi produkcióban szóba kerül, a Reszkessetek betörők-ben a McCallister-család mindig ezt nézi valamilyen idegen nyelven, a Karácsonyi krónikák első részének végén pedig Mikulásné ezt a filmet ajánlgatja Mikulásnak karácsonyi mozizás gyanánt.

Az élet csodaszép történetének középpontjában a James Stewart alakította George Bailey áll, akinek a Szenteste előtt fenyegető öngyilkossága miatt megjelenik egy Clarence nevű őrangyal, aki megmutatja neki, mennyire fontos is a családja és közössége életében.

Ugyan a film eleinte a bevételek miatt csalódást okozott, később klasszikussá vált, és a karácsonyi televíziózás egyik szimbólumaként tartják számon világszerte. Manapság sokak számára ugyanolyan kötelező darab az ünnepi időszakban, mint a fent említett klasszikusok; ezt azonban nem szokták vetíteni egyik televíziós csatornán sem.

Természetesen, mint minden film, ez sem tökéletes, de Az élet csodaszép-hez kötődik a filmtörténelem egyik legzseniálisabb bakija, amit szándékosan hagytak benne a filmben.

Akik ismerik a filmet, emlékezhetnek arra a jelenetre, amiben a Thomas Mitchell által alakított Billy bácsi, és a James Stewart által játszott George Bailey megünneplik azt, hogy a férfi egy egyetemi diplomával, egy feleséggel, és egy állásajánlattal tér haza. Eléggé felöntenek a garatra, a parti végén elbúcsúznak a ház előtt, majd Thomas Mitchell kisétál a képből. Pár másodperccel később egy hatalmas csörömpölés hallatszódik be oldalról, ugyanis az egyik stábtag véletlenül leejtett valamit a szettben. Mitchell rögtön kapcsolt, és bekiabálta kamerán kívülről, hogy

„Jól vagyok, jól vagyok!”.

Ez már önmagában is tökéletes, a jelenethez fantasztikusan passzoló reakció volt, amit csak fokozott az, hogy James Stewart kicsit el is nevette magát. Frank Capra-nak nagyon tetszett ez a baki, ezért végül úgy döntött, benne hagyja a filmben.

A bakit az alábbi videóban meg is tudjátok nézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás