promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar művészről zengenek ódákat a Netflix oldalán: az év egyik legijesztőbb filmjét hozta össze, zseniális a látványvilág
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A stáblistán hirtelen egy magyar név bukkant fel, kulcsembere volt a filmnek.

Hatalmas horrorfilm rajongó lévén árgus szemekkel figyelem a Netflix (és már streaming szolgáltató) kínálatát, mivel úgy adta az élet, hogy nagyjából az összes fellelhető, ilyen témájú filmet megnéztem már az oldalon. Különösen örültem tehát, amikor egy ígéretesnek tűnő film "Újonnan a kínálatban" felirattal megjelent a főoldalon és nem is haboztam sokáig a megtekintésével.

A film címe egyszerűen Szeparáció, melynek középpontjában egy bájos, egyébként már több filmben szereplő, tapasztaltnak mondható kislány (Violet McGraw) áll, aki a Netflix egy másik sikersorozatában: a Hunting of Hill House sorozatában is központi figurát alakított. Így minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egy leendő kis horrorkirálynő cseperedik fel a szemük előtt.

A film fő témája egyszerű: egy válás után egy hebrencs édesapa nyakába szakad az elvarázsolt kislánya nevelése, ezt megnehezítve azzal, hogy mindketten egy furcsa alternatív világban élnek és egy ponton túl nem lehet tudni mi a valóság és mi a képzelet játéka. És itt jön a képbe Huszka Zsombor, aki hivatalos megnevezés szerint a film illusztrációjáért és a design-ért felelt a stáblista szerint. Itt egyébként igen előkelő helyet foglal el, ami nem csoda: visszatérő elem a képregény, a rajzolás, a festés, aminek a profi szinten való megjelenítéséhez mindenképp kellett egy hozzáértő szakember.

Itt megnézhetitek a művész Instagram oldalán megosztott fotót, melyen tökéletesen látszik a fantasztikus, precíz munka:

A kislány a válás okozta nehézségek miatt a fantáziájába menekül és az édesapja által kreált bábok segítségével próbálja feldolgozni a fájdalmat. A bábuk korántsem gyerekszobába való darabok, a legtöbb rettenetesen ijesztő, azonban a film azt is megmutatja, hogyan lássuk meg ezekben a csúf kis figurákban a szépséget.

A pazar látványvilág miatt a filmben zajló események szinte eltörpülnek, a nyomozás, a gyilkos felfedése, vagy akár a gyermekelhelyezési per végkimenetele is szinte jelentéktelen, ugyanis csak arra tudunk figyelni, hogy honnan bújik elő valami olyan szörny, ami eddig csak az agyunk legmélyebb bugyraiban lakott.

A vége (számomra) váratlan volt, csattanós, pedig tulajdonképpen végig előttünk volt a megoldás, így még egy "na basszus, erre nem gondoltam" érzést is bezsebelhetünk a film után. Nekem egyébként rémálmom volt utána, szóval ha szereted a még pár napig veled maradó élményt, akkor határozottan ajánlom.

Ha tetszett a leírás, de még hezitálsz, hogy megnézd-e a filmet, akkor ide kattintva a hivatalos előzetes segíthet dönteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás