promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden eddigi várakozást felülmúlt az év egyik legjobban várt rémmeséje, az első előzetes óta rettegünk de lehetetlen kihagyni
Borítókép:  Youtube - UIPDunaFilmYTchannel
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Garantált a gyomorgörcs és a pánik, mégis mindenki meg akarja nézni.

November 2-án debütált a hazai mozikban is az a horrorfilm, melynek az előzetesét még valamikor év elején kezdték el vetíteni. A borzongás szerelmesei egy egészen nagy rétegét teszi ki a filmek szerelmeseinek és azt hiszem nem árulunk el azzal nagy dolgot, hogy nincsenek egyszerű helyzetben, ugyanis ebben a műfajban nehéz igazán eredetit alkotni.

Ha valaki látott már 10 horrorfilmet, akkor látta nagyjából mindegyik létező sztorit, ami előfordulhat ezekben: egy rossz anyagi körülmények között lévő család beköltözik egy házba, ahol előtte laza 640 embert öltek meg, esetleg örökbe fogadnak egy teljesen furcsa, ijesztő, creepy gyereket, aki aztán szép lassan bedarálja az életüket, szomorú életű feketebárány gyerek hazamegy egy rokon temetésére és elszabadulnak az indulatok meg az entitások, csak hogy néhányat emeljek a klasszikus klisék közül.

Ezektől persze nem lesz a film kevésbé szórakoztató, én például képes vagyok az 1000. ilyen tematikájú filmet is ugyanolyan elánnal és lelkesedéssel nézni mintha először látnék ilyet a vásznon.

Na most ezzel a hagyománnyal szakít Az öt éjszaka Freddy pizzázójában. A történet egyszerű: egy éjjeli őrnek öt éjszakát kell eltölteni a város szebb napokat látott éttermében, ami elsőre nem tűnik egy bonyolult feladatnak. Csakhogy: az étterem kedves, aranyos szórakoztató figuráit megszállták azon gyerekeknek a szelleme, akinek az étteremben veszett nyomuk és nem is kerültek elő többé. A sztorit nem csavarták túl, viszont a megvalósítás és a kivitelezés annál zseniálisabb.

Bátor dolog volt belenyúlni ebbe a filmbe, ugyanis az egész egy videójátékon alapszik, amelyeket köztudottan nehéz feladat vászonra adaptálni.

Hatalmas háttértörténete van az egész univerzumnak, itt mi most egy kis szeletét ismerhetjük meg a történetnek, azonban nem lenne meglepő, ha a Blumhouse folytatást is készítene a filmhez. Jegybevételek szempontjából a stúdió elégedett lehet: lévén kis költségvetésű filmről van szó, ami már eddig is szépen hozott a konyhára.

Ajánlónk végén még bemutatnánk, hogy mire az őrületes hype: a vérfagyasztó történetét hivatalos előzetesét itt tudod megnézni, ha esetleg a leírás alapján még nem vetted meg a mozijegyet, ezután valószínűleg megteszed majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás