promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Undorító rémfilm érkezik a hazai mozikba, több nézőnek el kellett takarnia a szemét az előzetes közben
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokkoló előzetest és 18-as karikát is kapott a film, de a nézők így sem voltak rá felkészülve.

Először egy barátnőm küldte el nekem a a Thanksgiving című mozi előzetesét, mondván hogy milyen ijesztő, alig bírta végignézni, olyan ocsmányságok történnek benne. Hogy őszinte legyek, kicsit ignoráltam az üzenetét, mert neki a Sikoly legutóbbi része is nagyon félelmetes volt, ami márpedig X besorolás ide vagy oda, egyáltalán nem valami félelmetes film.

De hát mindenkinek máshol van az ingerküszöbe, ebből a szempontból pedig nem gondolom, hogy az enyém annyira magasan lenne, mert én még a 45 éves Halloweentől is be tudok parázni. Erről itt írtam:

Ha már ingerküszöbök, nemrég például a Netflix új sorozatáról volt az pár nézőnek a véleménye, hogy olyan elképesztően ijesztőre sikerült, hogy utána aludni se tudtak tőle, pedig Mike Flanagan újabb horrorelemekkel dúsított pszicho-thriller sorozata a legkevésbé sem azért kezdi ki az ember idegeit, mert olyan véres, brutális és sokkoló lenne, hanem mert a dráma amit látunk nagyon emlékeztet a saját világunkra. 

Na most úgy történt, hogy öcsém beült moziban az Fűrész 10. részére, és az előzetesek közt lement annak a filmnek is az ajánlója, amit korábban fél perc után kikapcsoltam.

Ha valaki beül a Fűrész akárhányadik részére, annak azért már van gyomra, de az öcsém azt mesélte, hogy ez az előzetes rémisztőbb volt, mint maga a film. Ráadásul nem volt egyedül, mert a nézők közül többen is eltakarták a szemüket. Úgyhogy most már én sem tehettem másként, és megnéztem az előzetest. Brutális tortúra fogadott, én a fülpiszkálónál legszívesebben már kiszálltam volna:

Azt kell mondanom, hogy indokolt az a 18-es karika, de az kép- és hanghatások annyira hatásosak, hogy simán rávágnék egy X-et is. Ráadásul nálunk hiába teljesen értelmezhetetlen a hálaadásnapi ünneplés, nekem a sztori is tökre felkeltette az érdeklődésemet. Annak ellenére, hogy ez egy nagy költségvetésű stúdióhorror, jókora kaszabolása lehet számítani, ami ha megnézzük hogy ki felelt a rendezésért, már nem is olyan meglepő.

El Roth nem valami kiemelkedő rendező, de a horror műfaja iránti rajongása mindig is nyilvánvaló volt.

Quentin Tarantino sem véletlenül kérte fel, hogy rendezzen kamu előzetest a 2007-es Grindhouse mozijához. A mostani film abból a projektből nőtt ki, egy paródiaelőzetesről van szó, amit itt meg is tudtok nézni:

Mikor összeraktam, hogy ez a film a magyar mozikba is eljut, kicsit meglepődtem, mert a hálaadás hiába az amerikaiak legnagyobb ünnepe, annyira kultúrspecifikus, hogy nem is tudnánk átvenni úgy, mint ahogy az az utóbbi években a halloweennel, a Valentin-nappal, vagy a Black Friday-jel történik. 

De a fordítók ezúttal igencsak leleményesek voltak, így lett a Hálaadásból magyar keresztségben Hullaadás. Akárhogy is, utólag tartozok egy kis bocsánatkéréssel a Emmának, amiért lefitymáltam az ajánlását. Igaza volt, ez az előzetes tényleg undorító. És én lehet, hogy mégis meg fogom nézni... 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás