promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Korda György gigaslágere szédületes feldolgozást kapott – ilyen az, ha egy világsztár rockbanda is besegít
Borítókép:  RTL official
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fél Magyarország Korda György Reptér című slágerét dúdolgatja, szóval kellett neki egy kis ráncfelvarrás.

Senkinek sem kell bemutatni Korda Györgyöt és Balázs Klárit, akik bár nem mai gyerekek, de mégis őrületes bulit tudnak csinálni mindenhol, ahol fellépnek. Ahogyan csak a legtöbben nevezik a köznyelvben, Gyuri bácsi a magyar tánczene egyik legismertebb előadója. Anno a hatvanas években elkezdett hódítani a beat-korszak, de őt akkor se lehetett kiütni a nyeregből.

Tavaly lett negyven éves Korda György Reptér című slágerének klipje, amit a Budapest Airport közreműködésével újra is forgatott az énekes. A legendás szerzeményt amúgy Máté Péter és S. Nagy István rakta össze. Talán senki se gondolta volna, hogy Magyarországon ez a sláger fel fog támadni a hamvaiból, és végigsöpör mindenen.

Szóval a mai generáció is rajong a Reptér című slágerért, ami TikTokon is hódít, sőt, anno még az Irigy Hónaljmirigy is összedobott neki egy paródiát.

A gigasláger továbbra is nagyot megy az interneten, és úgy gondolták, hogy kell neki egy kis ráncfelvarrás. Nem is remixről van szó, hanem úgynevezett mashupról. Ez azt jelenti, hogy két különböző zenét gyúrnak össze eggyé.

Szinte mindenki ismeri az AC/DC egyik legnagyobb slágerét, a Thunderstruck-ot, ami 1990-es The Razors Edge című album vezető kislemeze volt. Olyan alapdarab, ami egyik koncertjükről sem hiányozhatott.

Ennek a zenéjére keverték rá Korda György Repterének a szövegét, ami most vírusvideóként kezdett el terjedni a magyarok körében. Vannak kisebb hibái, de az a lényeg, hogy a közönség imádja, sőt, akad olyan kommentelő is, aki szerint ez sokkal jobb, mint az eredeti verzió.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás