promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bud Spencer „nagy titka”: az aranyszívű színész úgy tette jóvá óriási hibáját, hogy attól mindenkinek egy kicsit szebb napjai lettek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szép gesztus egy véletlen hiba után.

Bud Spencer és Terence Hill két szenzációs színész, akiknek Magyarországon elképesztő rajongótábora van a mai napig, annak ellenére, hogy utolsó közös filmjük, a Bunyó karácsonyig 1994-ben készült el. A párosnak amúgy összesen 18 közös filmje van, amelyek közül a legtöbb ebben a pillanatban is le tudna ültetni milliókat a képernyők elé.

Korábbi cikkünkben szavazhattatok arról is, hogy mely film szerintetek Bud Spencer és Terence Hill legjobb közös munkája, a szavazás állsást IDE kattintva érhetitek el.

Azonban mindig maradnak olyan történetek, amelyekről még nem hallottunk a két legendával kapcsolatban. Ezért örömhír, amikor megjelenik egy-egy új könyv, amely arra vállalkozik, hogy vicces, felemelő, szomorú vagy éppen mélyen emberi történetekkel hozzon minket közelebb Terencehez és Budhoz.

Király Levente nemrégiben megjelent új könyvében, a Verhetetlen páros című alkotásban filmes kuliassztatitkokat hozott a rajongóknak, amelyeket a két sztár pályatársai és színésztársai mesélnek el nekünk.

Bud Spencer karrierjében például volt egy olyan film, egy olasz-francia-spanyol western-vígjáték, amelyben a színész teljesen új oldaláról mutatkozott meg, és amelyben azért szerepelt, mivel bocsánatot szeretett volna kérni egy általa elkövetett nagy hibáért.

A Vadnyugati Casanovát tehát azért írta meg Ernesto Gastaldi forgatókönyvíró, hogy Bud kompenzálni tudja a SancroSiapó produkciós társaságot.

Mégis mi történt?

Bud ugyanis elmesélte Gastaldi egyik történetötletét Enzo Barboninak, melyet a SancroSiap finanszírozott. Barboni később ebből az ötletből merítve készítette el ikonikus művét, Az ördög jobb és bal kezét.

A Vadnyugati Casanova pedig azért született, hogy elkerüljék a pereskedést, Gastaldi Az ördög jobb és bal keze karakterét felhasználva írt egy kicsit másabb westernt.

Bud bevallotta Gastaldinak, hogy Balboni felkérte őt a film egyik főszerepére, a színész pedig azt gondolta, hogy a jogokat Barboniék megvásárolták már korábban. Később azonban kiderült, hogy nem így történt.

Bud, hogy javítsa hibáját, elvállalt tehát egy szerepet rendkívül kedvező feltételekkel, sőt, Gastaldinak felajánlotta a saját katamaránját is nevetséges összegért, mivel tudta, hogy a forgatókönyvíró vitorlást szeretne vásárolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás