Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A magyarok szerint tényleg ez minden idők legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmje? - Szavazó

A magyarok szerint tényleg ez minden idők legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmje? - Szavazó

Zene, Film & Kultúra

A magyarok szerint tényleg ez minden idők legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmje? - Szavazó

Zene, Film & Kultúra

Promotions 16:16

Nézd meg, hogy szavaznak a magyarok, és add le te is a voksodat.

A két híres olasz, Bud Spencer és Terence Hill neve Magyarországon fogalom, külön-külön is elképesztő sikerük van, de együtt alkottak igazán maradandót. Összesen 18 közös filmjük volt, amelyből a legtöbb a mai napig képes milliókat a képernyők elé ültetni.

A Bud Spencer-Terence Hill filmeket egyszerűen nem lehet megunni, miközben az ember számtalanszor képes ezeket a szórakoztatóipari zsenialitásokat megnézni.

Toplistás cikkekből is szinte Dunát lehetne rekeszteni, viszont olyan kevés akad, ahol a szemünk láttára születik meg a győztes, a magyarok kedvenc Bud Spencer-Terence Hill filmje. Ráadásul ez az összefoglaló cikk talán arra is jó lesz, hogy végre kipipálhassátok, melyiket sikerült már megnéznetek, illetve azt is, hogy melyikből maradtatok egyelőre ki. Talán a legelső közös filmjük, a Hannibál újdonság lehet sokak számára. Ez az alkotás amúgy 1959-ben készült, érdekesség, hogy ebben a filmben még nem volt közös jelenetük.

Máshol hogy szavaznak?

Az iMDB-n például a Már megint dühbe jövünk film áll egy hasonló lista csúcsán, ezt az alkotást pedig a Különben dühbe jövünk című film követi a sorban. A Filmezzünk.hu-n Az ördög jobb és balkeze 1-2. áll az első helyen, a MAFAB-on A különben dühbe jövünk, míg az Origón rendezett szavazáson A kincs, ami nincs című film vezet nagyon sokkal a többi közös film előtt.

Szavazás szabályai:

Nyomj felfelé mutató nyilakat a kedvenceidre, és nyomj lefelé mutató nyilakat azokra, amelyeket egy 10-es skálán csak 9,5-ösre értékelsz, hiszen tudjuk, hogy még a legrosszabb Bud Spencer-Terence Hill filmek is zseniálisak.

1.  Kincs, ami nincs (1981)

Hőseink egy piciny szigeten keresik az eldugott aranyat, majd meg is találják, végül azonban nem lesz az övék a nagy lóvé.

2.  És megint dühbe jövünk (1978)

Egy „Parapoulis, a Görög” nevű híres csaló emberei tartják rettegésben Miamit, legalábbis addig, amíg nem találkoznak a két nagymenővel, akik a film folyamán többször is nagyon elverik őket. Johnny és Charlie egy kis lebújban találkoznak először, és már itt elkezdődik nem midennapi ismerkedésük.

3.  Nincs kettő négy nélkül (1984)

Terence Hillből és Bud Spencerből is hirtelen kettő lesz, így kicserélik őket, hogy a tökösebbek leszámoljanak a gazagabbik énjeik ellenségeivel.

4.  Bűnvadászok (1977)

Miamiban élő csavargók beállnak rendőrnek, hogy megleckéztessék a rosszfúkat. A film egyik legjobb jelenete, amikor a véletlennek köszönhetően benyitnak a rendőrörsre, itt veszi kezdetét a nagy kaland.

5.  Különben dühbe jövünk (1974)

Egy ralikrosszverseny hozza össze a nagy párost, hoyg aztán felvegyék a kesztyűt a rosszfiúkkal. 

6.  Nyomás, utána! (1983)

Az ügynökfilmek egyik legjobb paródiája rengeteg csodakütyüvel, és persze csodaautóval is.

7.  Az ördög jobb és bal keze (1970)

Egy testvárpárról szól a film, akik véletlenül keverednek egy kis város viszályába, majd szépen lassan a közösség ügye az ő ügyük lesz, a feladatuk pedig nem más, mint segíteni a jóknak.

8.  Az ördög jobb és bal keze 2. (1971)

A fivérek egy szerzetesközösség védelmére kelnek, hogy ismétcsak a jók győzedelmeskedjenek.

9.  Én a vizilovakkal vagyok (1979)

A Dél-Afrikában játszódó filmben Bud Spencer és Terence Hill egy kapzsi állatkereskedő ellen harcolnak.

10.  Szuperhekusok (1985)

Egy krimi-vígjáték, amelyben Bud és Terence ügynököket alakítanak, akik beépülnek a rendőrség soraiba.

11.  Bunyó karácsonyig (1994)

Egy igazi karácsonyi western film, amelyben tényleg addig bunyúznak, míg el nem jön karácsony. A két sztár utolsó közös filmje.

12.  Mindent bele! (1972)

Az első közös filmjük, amely a modern korban játszódik a westernek és a Római Birodalom után. Bud Spencer és Terence Hill egy rosszhírű cégnek dolgoznak az Amazonas dzsungeleiben.

13.  Morcos misszionáriusok (1974)

Fordítsd oda a másik orcád is címmel is forgalmazzák, hőseink misszionáriusokként tevékenykednek a karibi térségben, meg persze üzletelgetnek, hogy némi pénzre is szert tegyenek. Ez pedig nagyon nem tetszik a hely urának.

14.  Nincs bocsánat (1967)

Az első igazi közös filmjük, amelyben egy hamiskártyás, név szerint Django végigveri egész amerikát, így pedig meggyűlik a baja társaival, akik csalást kiáltanak.

15.  Akik csizmában halnak meg (1969)

Aranyásók, cirkuszi mutatványosok és egy elvetemült gonosz küzdelmébe kaphatunk betekintést cirka 100 perc erejéig.

16.  Bosszú El Pasóban (1968)

Hutch Bessy és Cat Stevens azért kerekednek fel, és látogatják meg régi barátjukat, hogy végre megkaphassák jussukat a korábbi zsákmányból. A bonyodalom ekkor veszi kezdetét.

17.  A kalózok háborúja (1971)

A kalózkapitány főszerepében most Terence Hill, Bud Spencer pedig csak mellékszereplőként tűnik fel a kalózok háborújában.

18.  Hannibál (1959)

Történelmi kalandfilm, amelyben Bud Spencer egy törzsfőt játszik, és alig lehet felismerni a képernyőn.

Még több listát szeretnél kitölteni, és megnézni, hogy szavaztak a magyarok?

Képek és fotók: Profimedia

Borítókép: Profimedia