promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenkit kiakasztott a David Bowie életéről szóló film – Stardust-előzetes
Borítókép:  Johnny Flynn, mint David Bowie a Stardust című filmben / youtube.com/IFC Films (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Freddie Mercury és Elton John után David Bowie is megkapta a maga életrajzi művét, ami elmeséli a legendás, Ziggy Stardust nevű alteregójának megszületését, de felháborító módon a zenéi nélkül.

A Queenről szóló Bohém rapszódia gigantikus sikere egyből feltüzelte a hollywoodi fejeseket, így gyorsan jött a Rocketman, ami Elton John életébe engedett betekintést, és jelen pillanatban is ezerrel dolgoznak többek között Whitney Houston, Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister és Madonna életrajzi filmjein. Ez viszont csak a kezdet, ugyanis legközelebb David Bowie a soros – de ennek nem sokan örülnek, és erre jó okuk van.

Elkészült a Stardust című alkotás, ami David Bowie első amerikai útjáról, és Ziggy Stardust kitalálásának körülményeiről szól, de mivel nem kértek engedélyt a zenész családjától, így nem használhatták fel a zenéit, szóval mondani sem kell, hogy rendesen felháborodtak a rajongók, hiszen így semmi értelme az egésznek.

A hivatalos premierdátum még nem derült ki, de pár fesztiválon már bemutatták a művet, amiben Johnny Flynn (Emma) a főszereplő, és elég lehangoló vélemények érkeztek, mivel állítólag a fiatal színész meg sem közelíti a 2016-ban elhunyt David Bowie vonzerejét, és különleges kisugárzását, ráadásul a jól ismert slágerei nélkül az egész furcsa, felesleges, és több sebből vérzik.

A nem túl ismert rendező, Gabriel Range inkább David Bowie fiatalabb éveire akart összpontosítani, amikor még nem vált igazi ikonná, hanem csak a szárnyait bontogatta, ezzel viszont az a baj, hogy a közönség jóval többre vágyott. Állítólag egy teljesen átlagos életrajzi filmet kaptunk, és Bowie ennél jóval többet érdemelne.

Azon is sokan kiakadtak, hogy nem David Bowie fia, Duncan Jones készítette el a művet, hiszen adott lett volna, mert ő egy igazán tehetséges rendező, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint például a Hold, vagy a Forráskód.

Szóval úgy, ahogy van káosz az egész, ami már az elejétől kezdve bukásra volt ítélve, akármennyire is próbálják eladni nekünk egy viszonylag elfogadható előzetessel a végeredményt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás