Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ákos, a Quimby és a Wellhello is ad raktárkoncertet, de Majka nem

Ákos, a Quimby és a Wellhello is ad raktárkoncertet, de Majka nem

Zene, Film & Kultúra

Ákos, a Quimby és a Wellhello is ad raktárkoncertet, de Majka nem

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 21:01

Eddig 90 zenekar mondott igent a raktárkoncert sorozatra, de például Majka hiányzik a listáról.

A koronavírus járvány miatt sorra dőltek be a fesztiválok, így a magyar zenekarok fellépési lehetőségei nagyon megfogyatkoztak. A kormány jól tudta, hogy segítenie kell valahogy a zenészeknek is, így létrehozta a raktárkoncert-sorozatot, ahol 5,3 milliárd forintot osztanak szét a zenekarok, előadók között.

A Wellhello két frontembere anno kijelentette, hogy itt valamennyire nem is a zenészekről van szó, hanem a háttéremberekről, akiknek nem igazán tudnak most fizetést adni. Fluor és Diaz kijelentette, hogy a pénzt a háttérstáb fogja megkapni, ők ebből egy forintot nem akarnak zsebre tenni.

Lobenwein Norbert, a VOLT és több nagyfesztivál főszervezője elmondta, hogy 13 nagyrendezvény szervezője vett részt a lista összeállításában.  A zenekarok ötszörös gázsira, de maximum 15 millió forintra számíthatnak majd egy-egy produkcióért.

Ők mondtak eddig igent a raktárkoncertre:

30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir, AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi and Friends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall.

A lista persze még bővül, és rajta lesz egy Esti kornél is, akik a legtöbb, vagyis tíz fesztiválra lettek volna hivatalosak idén.

A listán nem találkozhatunk még Majkáék nevével, akik már az elejétől kezdve kritikusan fogadták az egész helyzetet.

Borítókép: Quimby offical