promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Színdarab-ajánló: lehet-e vegytisztán és úgy általában gyűlölni az embert?
Borítókép:  szabadter.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet-e vegytisztán és úgy általában gyűlölni az embert? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre próbál választ adni Molière: A mizantróp című darabja. Az alkotást a Városmajori Szabadtéri Színház műsorán szeptember 11-én, 20:00-s kezdéssel láthatjuk.

„Emberkerülő (személy), aki úgy viselkedik, olyan a hozzáállása másokhoz, mintha gyűlölné őket”

írja a Wikiszótár a mizantróp szó leírásában.

S, hogy mi köze egy színdarab-ajánlónak az embergyűlölethez. A közös nevező: Jean-Baptiste Poquelin, azaz Molière. Egy francia királyi kárpitos fia, aki az európai színházi kultúra máig ható, megkerülhetetlen alakja.

Molière: A mizantróp című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a Városmajori Szabadtéri Színház műsorán szeptember 11-én, 20:00-s kezdéssel. A nagyváradi Szigligeti Színház előadása olyan kérdésekre ad választ, minthogy:

lehet-e vegytisztán és úgy általában gyűlölni az embert? Vajon az emberre vagy a társadalmi viselkedés-formákra, az álszentségre, a simulékonyságra, az őszintétlenségre haragszunk-e, amikor felfedezzük a bennünk élő mizantrópot?

A darab leírásából kiderül:

„Molière főhőse Alceste is nehezen igazodik ki ezen, főképp hogy szerelme és barátsága a tét. Hatalmas vitában áll a körülötte lévő világgal, barátjával (a filantrópiát képviselő Philinttel), és talán elsősorban önmagával. Ez a vita éppen 350 éve tart – írók, színészek, színházrendezők és nézők milliói vesznek részt benne – és még nem dőlt el. Még azt is nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta – illetve önmagunkon”.

A jegyeket ide kattintva tudod megvásárolni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás