Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Színdarab-ajánló: menni vagy maradni, lenni vagy nem lenni?

Színdarab-ajánló: menni vagy maradni, lenni vagy nem lenni?

Zene, Film & Kultúra

Színdarab-ajánló: menni vagy maradni, lenni vagy nem lenni?

Zene, Film & Kultúra

Promotions 08:08

A Városmajori Szabadtéri Színház színpadán lesz látható szeptember 7-én, 20:00-s kezdettel látható Szép Ernő: Lila akác című darabja, amely a századelő dzsentri világának színes forgatagát tárja a nézők elé. Egy darabot, amely a felnőttéválásról, az illúziók elvesztéséről, az erkölcsös és az úgynevezett romlott életvitel közötti vékonyka határról szól.

„Hogy miről is szól ma számomra a Lila ákác? A boldogságkeresés útvesztőiről, a reményről, az ártatlanság múlandóságáról... A felnőttéválásról, az illúziók elvesztéséről, az erkölcsös és az úgynevezett romlott életvitel közötti vékonyka határról. A magunk és mások ellen elkövetett hazugságainkról… a lenni vagy nem lenni, menni vagy maradni kérdéskör örök dilemmájáról. A kiszolgáltatottságunkról és az újrakezdésről… Titkos vágyainkról, eltitkolt félelmeinkről. Hétköznapi, fel nem ismert boldog pillanatainkról...”

– írja gondolatait Sebestyén Aba a szabadter.hu-n Szép Ernő regényével kapcsolatban. Arról a regényről, amely a Városmajori Szabadtéri Színház színpadán lesz látható szeptember 7-én, 20:00-s kezdettel.

A Lila akác a századelő dzsentri világának színes forgatagát tárja a nézők elé. A kort, ahol Tóth Manci varrónő és Pali, a bankfiú, terveikről, az aktuálistól eltérő, nagyszabású életükről álmodozik, majd a sors egymás mellé sodorja őket, és amíg Pali Bizonyosnére vár, addig Manci végérvényesen beleszeret a fiúba.

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulat előadása elhozza a Városmajori Szabadtéri Színházba a kaszinók füstös éjszakáit, a zongoraszót, a mámort, a pezsgőt, az álmokat és a szerelmet.

Borítókép: szabadter.hu