Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így jelenik meg A félszemű a Hang nélkül 2-ben

Így jelenik meg A félszemű a Hang nélkül 2-ben

Zene, Film & Kultúra

Így jelenik meg A félszemű a Hang nélkül 2-ben

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 06:36

John Krasinski a Coen-testvérek több filmjéből is merített ihletet.

Két hét múlva kerül a mozikba a 2018-as év egyik meglepetésfilmjének, a Hang nélkül című horror-thrillernek a második része, ami nem kizárt, hogy nagyobb anyagi sikert fog elérni, mint az elődje.

John Krasinski, a film forgatókönyvírója és rendezője eredetileg nem tervezett folytatást, de a produkció annyi megválaszolatlan kérdést hagyott maga mögött, hogy bőven volt miből kidolgozni az új történetet. Érdekesség, hogy az első rész története az idegenek támadásának 89. napján indult, most, a folytatásban láthatjuk, hogyan kezdődött a mindent elsöprő invázió az első napon; ezzel pedig máris világossá válik, hogyan szerepelhet John Krasinski a folytatásban, mikor az ő karaktere meghalt az első részben.

A rendező több változtatást is ígér a Hang nélkül 2-ben, erre kiváló példa az első rész metaforikus üzenete, vagyis: a szülők bármit képesek megtenni a gyerekeikért; a folytatásban pedig a gyerekek lesznek a középpontban, különös tekintettel a nemrég született csecsemőre.

Egy másik fontosabb változás a helyszínt fogja érinteni, hiszen míg eddig egyetlen helyszínen játszódott a történet, a főszereplő család most vándorútra indul, hogy további túlélőket találjanak. Ebből már a film előzetesében is láthattunk részleteket; a rendező korábban úgy fogalmazott, hogy ezeket a jeleneteket olyan filmek inspirálták, mint a Nem vénnek való vidék és A félszemű.

Krasinski két új karaktert is beillesztett a történetbe. A Cillian Murphy és Djimon Hounsou által alakított figurákról sokáig nem lehet majd eldönteni, segítenek-e a hősökön vagy veszélyt jelentenek rájuk, és ebből ugyanolyan feszültség származik majd, mint az idegen lények okozta állandó fenyegetésből.

A Hang nélkül 2. része az UIP-Duna Film forgalmazásában, március 19-én kerül a hazai mozikba.

Borítókép: IMDb