promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Itt a NASA bizonyítéka az egyiptomi piramisok Földön kívüli kapcsolataira, egészen más formában beszélnek ők erről

Itt a NASA bizonyítéka az egyiptomi piramisok Földön kívüli kapcsolataira, egészen más formában beszélnek ők erről

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

A tudósok szerint igazán űrbéli dolog állhat az egyiptomi piramisok elhelyezkedése mögött.

A világűr és a piramisok.

Az egyiptomi piramisok kapcsán az elmúlt évtizedben számos felfedezés történt, sokak szerint komoly űrbéli segítség is kellhetett ahhoz, hogy a gigantikus építményeket felhúzzák. Ez a teória a hatvanas évektől nagyon népszerű, mára pedig a piramisok kapcsán nagyon sok dokumentumfilm készül, amelyek ezt az elméletet hozzák fel fókuszban. Sokan imádják a témát, a kis kitekintéseket, földöntúli kapcsolatokat pedig még annál is többen szeretik.

De az űr és az egyiptomi piramisok, illetve az egyiptomi civilizáció kapcsolata más elgondolásban, más konstellációban még ennél érdekesebb lehet, amikor megpróbáljuk azt megnézni, hogy az égbolt mennyiben szolgált segítségképp az építők számára néhány évezreddel korábban. Még néhány éve az a feltételezés is hatalmas nyilvánosságot kapott, hogy az Orion csillagképre hasonílt a három nagy, gízai piramis elhelyezkedése.

Bár sokan cáfolták az elméletet, az még manapság is hatalmas népszerűségnek örvend.

De mit mondanak a NASA tudósai?

A NASA kutatói azt mondják, hogy az egyiptomi piramisok igazodhatnak ősi csillagképekhez, tehát ténylegesen lehet az egyik magyarázat is a három piramis egymáshoz való viszonyáról, a piramisok elhelyezkedéséről, hogy bizony az égbolt alapján helyezték el őket egymás mellett. A Thuban nevű csillag volt ötezer évvel ezelőtt a Sarkcsillag, amikor az egyiptomi piramisokat építették, és ez segítette őket a piramisok építésénél a NASA tudósai szerint. A piramisok belsejében is igazodik néhány elem a csillagok több ezer évvel ezelőtti állásához.

 De mostanra megváltozott az égbolt, a Thuban már nem a mi Sarkcsillagunk.

Ám húszezer év múlva újra a mi Sarkcsillagunk lesz.

Korábban azokat a helyeket, amelyek az ősi csillagokra mutattak az égen, a tudósok szellőzőknek, légaknák gondoltak, ám egyes kutatók szerint ezek inkább kapcsolatok lehetnek a piramis és az ég, a világűr között, amelyek az ég olyan objektumaira mutattak, amelyek az ősi egyiptomiak számára fontosak lehettek nagyon régen, kultikus és misztikus jelentőséggel bírtak. Úgy gondolták, hogy ezeken keresztül kapcsolódhat a mindenséghez is a fáraó lelke, a Sarkcsillagot elpusztíthatatlannak hitték, és így erősen kötötték a túlvilággal kapcsolatos elgondolásaikhoz is. 

Azt, hogy a Sarkcsillag kiléte változik, a Föld precessziójának köszönhetjük, vagyis a földtengely elmozdulásának, amely a a Nap és a Hold forgatónyomatékának hatására bekövetkező

Hogy mit jelent ez?

A jobb megértéshez itt van egy nagyon jó grafika is:

(Forrás: EarthSky, CGTN Africa)