promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal: egyetlen férfiként népesítené be a Marsot, már el is kezdte a projektet

Elon Musk teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal: egyetlen férfiként népesítené be a Marsot, már el is kezdte a projektet

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Elon Musk már le is adta a hímivarsejtjeit, megkezdődhet a Mars terraformálása.

Elon Musk kétségkívül a 21. század legérdekesebb figurája. Több tízmillió ember rajong a munkásságáért, nézik a tweetjeit, követik bármit mond, annak ellenére, hogy az a róla általánosan elterjedt nézet, hogy azért dolgozik ennyit az űrprojekteken, hogy végül hazajusson. Nem is lenne olyan meglepő, ha a tehetségét nem földi energiákból merné: egyrészt olyan szintű üzleti sikert tud felmutatni, ami bőven túlmutat azon, amit a legnagyobb egyetemek professzorai meg tudnának tanítani, másrészt elgondolásai, egyedi ötletei, amiket jószerével egyedül talál ki, megszégyenítenek akár több tucat géniuszból álló tudóscsoportot is.

Ez a kettőség eredményezi azt, hogy önbizalomhiánnyal bizony nem küzd a multimilliárdos üzletember: a legvadabb nyilatkozatokat is a legnagyobb természetességgel teszi meg és mond olyan hajmeresztő dolgokat, amiken aztán a halandó földiek napokig, vagy akár hetekig gondolkozhatnak. Most bizony épp a gyerekvállalás kérdésköre került elő Musknál: nem olyan régen született újabb gyermeke és ennek kapcsán elmondta, hogy a hozzá hasonló korszakos zseniknek egyszerűen kötelességük, hogy minél több gyereket nemzzenek (egyrészt azért, hogy vigyék tovább a tudást és megadja az esélyt arra, hogy a sok gyermek közül legalább lesz még egy, aki hozzá hasonló és ezzel függ össze az is, hogy valakinek a szellemi és anyagi örökségét is tovább kellene vinnie).

Most azonban a NASA munkásságát is felülmúló Elon Musk olyan kijelentést tett, amit jóérzésű ember nehezen dolgoz fel: elkezdett a Mars benépesítésén is dolgozni, még pedig olyan módon, hogy leadta az örökítőanyagát, hogy a későbbiekben ezt nyugodtan használják erre a célra. Amikor megkérdezték, hogy mégis hány utódra számít a Tesla ősatyja, erre azonban csak egy közelítő számot tudott mondani: becslései szerint hamarosan akár 1 millió ember is érhet a vörös bolyón, így a tippje elég grandiózus.

Természetesen Musk más módon is dolgozik a Mars bevételén: űrprogramja a SpaceX teljes kapacitásával dolgozik a Marsot felfedező rakétán a Starshipen.

Forrás: rtl.hu, nytimes.com