promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk megmondta, mikor veszi át a világ irányítását a mesterséges intelligencia
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő jóslattal ált elő a techguru.

Elon Musk, a techguru és a SpaceX alapítója meglehetősen merész jóslatot tett: szerinte a mesterséges intelligencia (MI) hamarosan túllépi az emberi intelligenciát. Sőt, nem csupán az embereket, de az összes embert együttvéve is okosabb lesz.

Elon Musk 1971-ben született Dél-Afrikában. Már kisgyerekként is kitűnt a tehetségével, 12 évesen eladta az első programját. 17 évesen Kanadába emigrált, majd az Egyesült Államokba ment továbbtanulni. A Pennsylvaniai Egyetemen fizikát és közgazdaságtant tanult, majd a Stanford Egyetemen doktorandusz lett, de otthagyta az egyetemet, hogy megalapítsa első startup cégét, a Zip2-t. 2003-ban Musk befektetett a Tesla Motorsba, egy elektromos autókat gyártó startup cégbe, 2004-ben pedig vezérigazgatója lett.

Musk nemrégiben videót is megosztott a Tesla legújabb robotjáról, az Optimusról, amely már most is kísértetiesen ügyesen mozog. A Tesla vezérigazgatója elmondta, céljuk, hogy az Optimus a lehető leghasznosabb és leggyorsabb robot legyen.

De vajon mire számíthatunk, ha az MI okosabbá válik az embernél? A munkahelyek elvesztése, a gazdasági egyenlőtlenség növekedése és a nukleáris automatizálás csak néhány a lehetséges veszélyek közül.

Musk szerint az MI valószínűleg már jövőre is okosabb lesz bármely embernél. 2029-re pedig eléri azt a szintet, hogy meghaladja az összes ember össztudását.

Ezzel a jóslattal Ray Kurzweil jövőkutató is egyetért. Szerinte 2029-re az MI bárkivel felveheti a versenyt tudás terén. Kurzweil már 1999-ben is ezt jósolta, de akkoriban sokan őrültségnek tartották. Az MI fejlődése tehát gyorsan halad, és hamarosan elérheti azt a pontot, ahonnan nincs visszaút. Vajon felkészültünk-e erre a változásra?

Amennyiben érdekel Elon Musk új robotja, klikkelj a videóra és nézd meg, hogy mire képes. 

Forrás: Ladbible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás