promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Élő dinoszaurusz futott át a kamera előtt, semmilyen magyarázat nincs arra, hogyan lehetett ott a több ezer éve kihalt faj egyik példánya

Élő dinoszaurusz futott át a kamera előtt, semmilyen magyarázat nincs arra, hogyan lehetett ott a több ezer éve kihalt faj egyik példánya

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Újra és újra megnézték a biztonsági kamera felvételét, lehetetlen de kristálytisztán látszik a dinoszaurusz.

Bár sok ember nem szeret megmagyarázhatatlan dolgokra gondolni, mert túlságosan ijesztő számára, a világ egy nagyon furcsa és sokszín hely, melynek a rengeteg kutatás és kísérlet ellenére is csak egy nagyon picike szegletét ismerjük. Éppen ezért nem lehet semmit kijelenteni, még a legkörmönfontabb legendák, mítoszok főszereplőinek létezésére is lehet egy egészen picike lehetőség.  Most egy biztonsági kamera felvétele okozott sokaknak álmatlan pillanatokat, ugyanis valami olyasmit vett fel, ami nem lehetne ott, nagyjából több ezer éve.

A felvételen egy élő dinoszaurusz látszik, ami átszalad egy erdőbe felszerelt kamera előtt. Több helyen is vannak kitéve vadfigyelő kamerák, ezeket az erdészek használják, az azonban biztos, hogy ilyen látványra nem számítottak. A felvétel helyét sajnos nem közölték, így nem tudjuk melyik országban sikerült lencsevégre kapni a csak történelemkönyvekből ismert állatot, ami első ránézésre a Jurassic Park egyik velociraptorára hasonlít.

Természetesen azonnal megjelentett a videó alatt a hitetlenkedők, akik szerint egy ügyesen összerakott trükkfelvételről van szó, ám volt, aki cáfolta ezt a magyarázatot és azt is elvetették, hogy AI generálta volna a videót.

Egyrészt az állat mozgása természetesnek látszik és bár nagyon rövid a videó, pont annyi ideig látható elejétől a végéig, amíg keresztülszalad a kép előtt. Azt is elmondták, hogy nehéz biztonsági kamera felvételt hamisítani, mivel a kisebb felbontás kevesebb lehetőséget enged a videó állítgatásához. Nem ez az első alkalom, hogy emberek dinoszauruszt láttak: volt olyan, aki állítása szerint a saját két szemével látott már a kihalt állatok közül.

A Loch Ness-i szörny legendája is hasonlóra épül: a legutolsó "hivatalos" magyarázat szerint, amennyiben Nessi él, akkor gy dinoszauruszról van szó, aki valamilyen úton módon életben tudott maradni egészen idáig.

A felvételt ide kattintva tekintheted meg, szerinted mit látunk pontosan?