promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki egy sellő bélrendszere: anatómiailag pontos rajz készült a tenger misztikus leányáról
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így helyezkednek el egy sellő belső szervei.

Azt mindenki tudja, hogy nagyjából mekkora is a Föld bolygó. Elképesztő méretei túlmutatnak a száraz tényeken: millió kultúrának, népnek, népcsoportnak, embernek ad otthont és ezek mindegyiket rendelkezik valamilyen sajátos mondavilággal. Nehéz megmondani ezek honnan erednek, bár a történelmi feljegyzések mindenképpen a segítségünkre vannak. Az egyik legelterjedtebb és ezáltal legismertebb ilyen misztikus lény a tengerekben rejtőző sellők. Olyannyira közkedvelt téma ez, hogy még a Disney is látott benne lehetőséget és a Kis hableány az egyik legsikeresebb mesefilmük lett, értékéből pedig a mai napig mit sem veszített. Meglepőnek tűnhet, de a mai napig sokan hisznek ezeknek a tengerben élő, félig ember félig hal képződményekben és több korabeli hajós feljegyzésében is megtalálhatóak rájuk utaló jegyzetek, leírások.

A bájos mesével ellentétben veszélyes lényekként ábrázolják őket. Van, aki szerint a szirének éneke teljesen megőrjíti a hónapok óta hajón hánykolódó hajósokat, akik így a tengerbe vetik magukat. Mások szerint a külsejükkel babonázzák meg a szerelembe eső férfiakat és ezzel csábítják magukhoz az áldozataikat. Egyre elterjedtebb azonban az az ábrázolásmód is, amikor a sellőket nem csodálatos szépségű lényekként ábrázolják, épp ellenkezőleg: a szivárvány színeiben pompázó farok helyett szinte kígyószerű kinövéssel, hegyes karmokkal és éles fogakkal ábrázolják őket, akik nem pusztán megölni szeretnék áldozatukat, hanem el is fogyasztják azt.

De nem is kell feltétlen a nyílt tengerre menni, hogy találkozzunk velük. Tiktokon is szép számmal lehet találni olyan videót, ahol az emberek a tengerparton állva, sötét éjszaka valamilyen baljós hangot vesznek fel, aminek az eredetét nem tudják megmagyarázni. Mint minden mesebeli élőlénynél, természetesen hiteles felvétel itt sem született, így szájról szájra terjednek az észlelésekről szóló mesék, amihez mindenki hozzátesz egy keveset. De ez nem is feltétlen baj: kedvesek az ilyen éjjel leple alatt mesélt, borzongatós történetek, amennyiben az ember helyén kezeli azokat.

Valakit most azonban az átlagosnál is jobban megihletett a sellők csodálatos világa és egy anatómialag pontos rajzot készített a belső szerveikről. Ha mindig is gondolkodtál rajta, hogy hol és hogyan helyezkedhet el egy sellő bélrendszere, akkor itt megtekintheted:

Forrás: Let's talk about ART . / Facebook csoport

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás