promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A piramisok apró porszemek ezekhez a hihetetlen egyiptomi csodákhoz képest, misztikus helyszínek utasítják maguk mögé a fáraók sírjait
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A piramisok nem is érdekelnek majd, ha meglátod ezeket.

A világ tele van érdekességekkel és bár az egészen kicsi, kevésbé ismert országok is mesés történelmi és természeti kincseket birtokolnak mégis vannak olyan látnivalók, amelyeket az egész világ ismer. Ha azt mondják látványosság, vagy valami, amit még halálom előtt mindenképpen meg akarok nézni, akkor vannak helyek amik mindenképpen beugranak a legtöbb embernek és ilyenek az egyiptomi piramisok. Ha erre a meseszép és egzotikus országra gondolunk, akkor egy kép kúszik a fejünkbe: hatalmas, háromszögletű titokzatos sírkamrák és egy óriási macska szerű szobor, ami mindezt méltóságteljesen őrzi. Azonban ez a magyarok által is kedvelt turista paradicsom egészen más látványosságokat is tartogat, amiket kevésbé reklámoznak az utazási irodák, pedig vélhetően hatalmas sikerük lenne, főleg, ha a lenti videót szemléltetésképp mellékelik is az ajánlathoz. Kezdjük azzal a tévhittel, hogy Egyiptom drága. Tény és való, hogy többe kerül, mint kiugrani Horvátországba, ám ide is ki ehet fogni kedvezményes ajánlatokat, ha pedig nincsenek nagy elvárásaink a szállásokkal kapcsolatban és megkockáztatunk egy kevésbé jó környéket, akkor a szállás valóban filléres tétel.

Most pedig vegyük sorra azokat a látnivalókat, amiket még érdemes lehet megnézni a piramisokon és a Szfinx-en kívül:

A Siwa oázis. A sivatagi környezet itt is adott, ám nevéből adódóan itt már vízzel is találkozhatunk. Nem is akármilyennel: ahogyan a víz ellepi a hófehér homokot és megcsillan rajta az aranyló nap, egy olyan árnyalatát mutatja a kék színnek, ami nem is evilági. Ám a mártózás nem ajánlott mindenkinek: óriási mélységek vannak az egyébként nem nagy kiterjedésű tavacskák alatt, merülés esetén szinte lehetetlen a mentés.

Természetesen muszáj megemlíteni az ország két nagyvárosát, Kairót és Alexandriát ahol a helyi forgatagtól egy pillanat alatt függővé válunk. Igazi időutazás ez: a bazárok, a helyiek a látvány és az illatok kavalkádja magával ragadó és ha egyszer ott jártál, akkor nem ereszt. Ha a városnézésre teszed le a voksodat, akkor bár elég nagy távolság választja el a két várost, mindenképpen érdemes mind a kettőt megtekintened.

Azzal sincs semmi baj, ha a lusta pihenés híve vagy, ugyanis Egyiptom álomszerű strandja, Marassi Beach csak rád vár. A tenger pompás árnyalatú és amellett, hogy a táj megőrizte gradiózus, ősi jellegét, teljes mértékben be vannak rendezkedve a turisták látogatására is. Olyan luxussal találkozhatsz, mint a világon kevés helyen, uralkodókat megszégyenítő módon van lehetőséged pihenni az ötcsillagos nyaralóhelyen.

Ha felvételen is megnéznéd a fenti helyszíneket, akkor azt a lenti videóra kattintva megteheted:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás