promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltorzult ezüstkoporsóból vakító fény áradt, Egyiptomban olyan dolog került elő a sírból, amelynek az értéke felbecsülhetetlen
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kivételes felfedezés egy sírboltban.

Az egyiptomi ásatások során a sivatag mélyén folyamatosan tárulnak fel elképesztő kincsek, misztikus titkok és rejtélyek, számos még fel nem fedezett piramissal együtt, amelyek után szakértők, régészek és tudósok évtizedek óta kutatnak. A legfontosabb leletekről szinte mindenki hallott már, viszont bizonyos régebbi, mégis rendkívüli felfedezések mára már kevésbé kerülnek elő a médiában,

pedig meglehet, hogy igazi tudományos kuriózumok voltak a felfedezés pillanatában.

Azonban az olyan videók, mint a befejezetlen piramisokról készültek, vagy a hatalmas földalatti termek látványa, erőteljesebben megérinthetik a fantáziánkat, és persze fokozhatják az érdeklődésünket az ókori Egyiptom titokzatos világa iránt.

A befejezetlen piramis.

A Baka-piramis, amely a Zavijet el-Arjan területén található négy királypiramis egyike, különösen érdekes videók forrása lett az interneten, amelyeken keresztül ezeket a monumentális építményeket egyedülálló módon szemlélhetjük meg, hiszen ez a piramis építése sosem fejeződött be, így belső szerkezetét is láthatjuk, és azt is, hogy kezdődtek az építkezések, miket vájtak ki először.

A múmiák és szarkofágok kapcsán egy kiemelkedően különleges felfedezésre 1939-ben került sor, amikor felfedezték a Kr. e. 9. században uralkodó II. Sesonk fáraó sírját, aki az ókori Egyiptom XXII. dinasztiájának egyik jeles és sokszor emlegetett uralkodója volt. Sírjának különlegessége abban rejlik, hogy koporsója ezüstből készült, ami az óriási gazdagság és hatalom szimbóluma volt abban az időben, tekintettel az ezüst ritkaságára, illetve egy felbecsülhetetlen értékű aranymaszk is előkerült, amely vakító fényességgel tündökölt.

 A sírt érintetlen állapotban találták meg, ami önmagában is ritkaság, de a koporsó alján talált növényi nyomok és a deformálódás arra utal, hogy az uralkodó eredetileg máshol nyugodott, és sírját később ide helyezték át.

Tehát egy másik sírboltban feküdt, egy másik fáraó sírjába tették át II. Sesonkot.

Íme az elképesztő felfedezés az aranymaszkkal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás