promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik egy misztikus hely, ahol mindenki megtudhatta mi vár rá a jövőben, háborúk és életek múltak a kártyákon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha tudni akartad a jövőd, akkor az ókorban ide kellett ellátogatnod.

Delphoi, az ókori világ spirituális központjaként emelkedett ki, a híres jósdája pedig legendásan titokzatos volt. A Parnasszosz hegy csúcsán található város a Kr. e. 6. és 4. század között élte fénykorát és magával ragadott számtalan zarándokot a Földközi-tenger környékéről, akik sóvárogtak a Delphoi jósnő, a Püthia, azaz az orákulum tanácsaira.

A legkiválóbb jósnő volt az ókori Görögországban, és a Püthia nevet az istennőjéről kapta, akinek szolgálatában állt. Delphoi Istennenek rejtélyes és szent szertartásokat végzett, melyeken keresztül magába szívta az isteni létezést. Ezáltal nyerte el jóslóképességeit, és vált a jóslás közvetítőjévé.

Az ókori görögök gyakran fordultak Delphoi jósnőhöz, hogy tanácsot és jóslatokat kérjenek. Az emberek, köztük államfők is, gyakran felkeresték Püthiát az államok sorsdöntő politikai és társadalmi döntései előtt. Az eljárás részeként áldozatot mutattak be - gyakran az állat feláldozásával járt -, majd a jósnő meghallgatta a hívők kérdéseit, és isteni képességeivel közvetítette a válaszokat.

A jósnő hírneve olyan nagy volt, hogy nem csak a görögöket vonzotta, hanem a meghódított területekről érkező hívőket is. Az emberek szinte szentként fogadták el a jósnő tanácsait, és a jóslatok meghatározó befolyással bírtak a politikára, hadviselésre és társadalmi ügyekre. Néha azonban a jósnő válaszai homályosak vagy értelmezhetetlenek voltak, ami különböző értelmezéseket eredményezett.

A szentély tökéletesen illeszkedik a tájba, hogy kifejezze a görögök mély tiszteletét a természet iránt. Delphoi építészete, beleértve Apolló templomát és egy lenyűgöző színházat, bizonyítja a görög építészeti zsenialitást. A kincstárak között helyet foglal a csodás delphoi Tholosz, amely még tovább fokozza a spirituális légkört. A Római Birodalom Pax Romana korszakát követően Delphoi háttérbe szorult és különböző természeti kihívásoknak volt kitéve, ami hanyatlásához vezetett.

Forrás: utazásielmenyek

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás