promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ördögien bizarr bárányokat videóztak le egy tanyán, a gazdák pánikszerűen keresték az orvosságot: két hétig viselkedtek megmagyarázhatatlanul
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két hétig megállás nélkül köröztek a birkák ezen a tanyán: azonban az igazán sokkoló a karámuk száma.

Meglehetősen kísérteties jelenség következtében több száz birka nyugtalanította az embereket azzal, hogy 14 napig körbe-körbe járkáltak az észak-kínai Belső-Mongólia régióban. A furcsa tevékenységről készült felvételek egy nagy méretű nyájat ábrázolnak, amely egyenletesen mozog egy szinte tökéletes körben. Míg néhány birka a körön kívülről figyel, addig mások időnként megállnak a kör közepén.

A kínai állami médiaforrás, a People's Daily 2022. november 16-án, szerdán tweetelte a különös esetről készült videót, és arról számolt be, hogy a juhok egészséges állapotban vannak, és a bizarr viselkedésük oka egyelőre ismeretlen. A videó felirata a következő volt: "A nagy birka-rejtély! Több száz birka járkál körbe-körbe több mint 10 napon keresztül az észak-kínai Belső-Mongóliában. A birkák egészségesek, a furcsa viselkedés oka egyelőre rejtély".

Miao, a juhok tulajdonosa a Metronak adott interjújában elmondta, hogy az állatoknak csak egy kis része mutatta a bizarr viselkedést, mielőtt az egész nyáj csatlakozott volna. A haszonállatok még akkor sem váltak el egymástól, amikor széles szakadékok keletkeztek.

Bár a helyszínen állítólag 34 birkanyáj van, csak a 13-as számú karámban lévő juhok mozogtak így. A juhok már több mint 2 hétig mozogtak így. Bár a juhok viselkedésének pontos oka ismeretlen, egyesek feltételezik, hogy azt a Listeriosis okozhatta, egy bakteriális betegség, amelyet általában "körözési betegség" néven ismernek.

A körkörös mozgás és az érintett oldal bénulása is gyakori tünet, mivel a betegség az agy egyik oldalában gyulladást okoz. A juhok fertőzöttség esetén zavartnak tűnnek. A Michigan Állami Egyetem szerint a fertőzött állatok étvágytalanságot, depressziót és zavartságot mutatnak.

"Az enkefalitikus forma kialakulása általában nagyon gyors, és a tünetek megjelenése után 24-48 órán belül elpusztul. A tünetek közé tartozik az egy irányba való körözés, magas láz, étvágytalanság, vörös szövetek a szem körül, általában vaksággal, és depresszió"

- állt az egyetem közleményében.

A felvételen mindenesetre tényleg úgy tűnik, mintha valamiféle bizarr bárány-rituálét látnánk, a biztonsági kamera nem túl jó képminősége még inkább hozzájárul a horrorfilmszerű hatáshoz - ki tudja, lehet, ha elkezdték volna számolni az embereket, elaludtak volna körben járás helyett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás