promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Itt a bizonyíték, hogy a maják felvették a kapcsolatot egy nagyon messzi civilizációval

Itt a bizonyíték, hogy a maják felvették a kapcsolatot egy nagyon messzi civilizációval

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

A régész bizonyítékokat hozott az ősi civilizációk találkozására.

Az emberiség történetében vannak olyan pillanatok és pontok, amikor felismerhető, hogy egymásra hatottak civilizációk. Vagy éppen szakértők arra mennek rá, hogy bebizonyítsák, egy kívülről jövő, idegen civilizáció hatott mindegyik civilizációra, amelyek hasonló világlátással 8hasonló piramisokkal) rendelkeztek, hasonló ismereteik voltak a világról. Egy korábban meghalt régész, David H. Kelley írásait nem is olyan régen hozták nyilvánosságra.

A Harvardon végzett tudós még évtizedekkel korábban írta le elméletét, ám nem is olyan régen egy tudományos lapban is megjelent az posztumusz.

Kelley álláspontja az volt, hogy óriási hasonlóságot mutatnak a mezoamerikai és eurázsiai naptárak, amely azt mondja tehát, hogy ezek a kultúrák már sokkal hamarabb találkoztak egymással térben és időben, így a mai, a tudományos világ által elfogadott, hivatalos kapcsolatfelvételi időpontok tévesek lehetnek. Kelley azt mondta, hogy ezek a kultúrák az óceánon átívelő kapcsolatot ápoltak egymással.

Ám nem ő az egyetlen tudós, aki a naptárak hasonlóságaira elhívta már korábban a figyelmet.

Korábban egy másik tudós számítógépes program segítségével bizonyította be a kínai és mezoamerikai naptárak hasonlóságait. A két naptárrendszerben még a szimbólumok is sokszor stimmelnek egymással. Például a kínai és a maja naptárban ugyanazok a napok kapcsolódnak a kutyához, a szarvashoz és a majomhoz is.

A naptárakban a nyúl és a hold szimbolikája is hasonló.

A tudós több hasonlóságot is bemutat még, szerinte a kultúrák közötti kapcsolat valamikor az első században mehetett végbe.