promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilencezer éves barlangfestmény rémületes idegen lényt ábrázol, Afrikában találtak rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Afrikában bukkantak rá a kutatók és szakértők a nem mindennapi ábrázolásra, de van logikus magyarázat.

A közösségi média megjelenésével szinte mindennaposak lettek az életünkben azok a tartalmak, amelyek hamisított képeket mutatnak be, azt híresztelve, hogy ezeket a leleteket az egyiptomi piramisoknál, a maja vagy azték ősi monstrumoknál, esetleg egyenesen a Stonehenge környékén találták. A képek azt próbálják velünk elhitetni, hogy a régiek már ábrázolták isteneiket kis miniatúrákon, illetve falra vagy épületek felára festették őket.

Ám a sok átverés és hazug képi ábrázolás mellett tényleg akadnak olyanok, amelyek fura idegen lényeket ábrázolnak, és valódiak. Az egyik ilyen Afrikából származik, méghozzá Algériából. A Tassili barlang elképesztő csodákat rejt, de több ábrázolása meglehetősen fura, mondhatni rémületesen idegen.

A barlang a Szaharában található, és az emberiség ősi hiedelemvilágába enged betekintést. A történelmi előtti emberiség művészetének kincsesbányája elevenedik meg a látogató szeme előtt. A barlangrendszer az UNESCO Világörökségi listáján is rajta van nagyon gazdag leletanyaga után is. Meglepő, de a barlangrendszerben 15 ezernél is több barlangrajz található.

Az ősi időkben a területen élt emberek mindennapjait, életmódjuk fontos elemeit, a természethez való viszonyukat, hiedelmeiket, misztikus látomásaikat láthatjuk ezeken a festett kis rajzokon.

Még 12 ezer éves rajzok is találhatók itt.

Egy vizuális kincsesbánya, az érzékek laza fűzére.

A barlangban egy 9000 éves sámánfestmény is található, amelyet az ötvenes években fedeztek fel szakértők. A sámán pszichedelikus állapotban látszódik a festett rajzon, sőt, a sámánt körbeveszik kis gombák is, ezzel utaltak a régiek arra, hogy ő már egy másik univerzumba esett át, a tudatalattija teljesen új távlatokat nyitott a gondolkodásának, valamit keres egy másik világban, útmutatást a gyógyuláshoz vagy valamiféle tudást.

A barlang képei amúgy erőteljesen hangsúlyozzák az ember és a természet szimbiózisát is.

Íme az elképesztő ábrázolás:

(Forrás: The Archaeologist)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás